Menu
Tablet menu

Adrian Dobre este noul primar al orasului Ploiesti

Adrian Dobre (PNL) este noul primar al orasului Ploiesti, conform unor surse myploiesti.ro. El l-a invins pe Cristian Ganea, candidatul PSD si primar interimar in exercitiu, aflat pe locul 2 in topul preferintelor ploiestenilor. După centralizarea rezultatelor din 60 de secții de vot, Adrian Dobre avea un avantaj de 2.000 de voturi față de următorul clasat. Diferenta s-a mentinut pana la final, conform numaratorii paralele. N-a fost tocmai o surpriza: in sondajele PoliticScan, Adrian Dobre avea prima șansă în cursa pentru Primăria Ploiești cu aproximativ 35% intenție de vot. 

Adrian Dobre are 40 de ani, este ploieștean, căsătorit și are un copil. Economist. A fost preşedintele PDL Ploieşti, subprefect şi prefect de Prahova, dar și candidat al PDL la șefia CJ Prahova. A devenit candidatul PNL la Primăria Ploiesti după ce colegul său, Adrian Volosevici, s-a retras din cursă. Voturile obtinute de Dobre la Ploiesti deschis calea si pentru ocuparea, de catre PNL, a sefiei Consiliului Judetean Prahova. 

Adrian Dobre a castigat alegerile cu un program electoral care include construirea unui nou Spital Municipal de Urgenţă, care să includă şi Spitalul de Pediatrie, continuarea proiectului de reabilitare termică a blocurilor, achiziţionarea a 30 de tramvaie noi, realizarea unui centru sportiv indoor şi outdoor, readucerea la Ploiesti a Festivalelor de Film, de Jazz, şi de Teatru de Revistă pentru copii.

"Alegerile locale s-au încheiat. A fost o perioadă dificilă, în care am avut o campanie electorală grea, dar frumoasă. Am simţit sprijinul echipei PSD Ploieşti, oameni care au avut încredere în mine şi m-au susţinut necondiţionat. Le mulţumesc în primul rând ploieştenilor, atât celor care m-au votat, cât şi tuturor celor care s-au prezentat la urne, dând dovadă de responsabilitate şi de spirit civic. În felicit pe domnul Adrian Dobre, iar dumneavoastră vă promit că vom continua împreună. Vom propune Ploieştiului un plan de dezvoltare pe 20 de ani care să ţină cont de ceea ce toţi politicienii au promis în campania electorală. Ţine de responsabilitatea şi respectul nostru faţă de cetăţeni să ne ţinem de cuvânt.”, a scris pe Facebook Cristian Ganea. 

"Dragi ploieșteni, vă mulțumesc tuturor acelora dintre dumneavoastră care, votându-mă, ați investit încredere în mine și în proiectele pe care vi le-am propus pentru orașul în care trăim. Nu ați fost puțini deloc! Ca liberal autentic, respect, însă, voința majorității: Îl felicit pe noul primar și îi doresc un mandat bun, liniștit și eficient. Depinde numai de dumnealui să fie așa! Doresc, de asemenea, să le mulțumesc echipei mele de campanie, colegilor înscriși în cursa pentru Consiliul Local Ploiești, pentru Consiliul Județean, dar și prietenilor care au candidat pentru funcții de primari și consilieri ALDE în celelalte localități ale județului", a transmis si Gratiela Gavrilescu, candidata ALDE.

Clasament CANDIDAȚII la PRIMĂRIA PLOIEȘTI

 1. Adrian Dobre (PNL) - 21.837 voturi
 2. Cristian Ganea (PSD) - 17.544 voturi
 3. Grațiela Gavrilescu (ALDE) - 7.434 voturi
 4. Daniel Savu (Independent) 6.234 voturi
 5. Voturi nule - 4.720 voturi
 6. Cătălina Bozianu (PMP) - 3.253 voturi
 7. Radu Popescu (Independent) - 2.846 voturi
 8. Marius Fenichiu (Independent) - 2.677 voturi
 9. Raul Petrescu (UNPR) - 1.206 voturi
 10. Iulian Teodorescu (PRM) - 1.100
 11. Gabriela Anghel (PND) - 815 voturi
 12. Fabio Cârstea (PRU) - 650 voturi
 13. Mircea Chirițescu (PSRO) - 489 voturi
 14. Marian Enache (Independent) 

În Consiliul Local Ploiesti, PSD are 11 mandate, PNL 10, ALDE 4, iar PMP 2. Lista consilierilor locali posibili:

PSD

 1. Cristian Ganea
 2. George Botez
 3. Marius Dinu
 4. Marilena Stanciu
 5. Răzvan Ursu
 6. Florina Alina Sorescu
 7. Andrei Gheorghe
 8. Donald Constantin
 9. Ștefan Dănescu
 10. Sanda Drăgulea
 11. Robert Vascan

PNL

 1. Adrian Dobre
 2. Alexandri Nicolae
 3. Gheorghe Sârbu
 4. Zoia Staicu
 5. Paulina Drăgușin
 6. Florin Neagu
 7. Gheorghe Popa
 8. Cristina Enache
 9. Aurelian Tudor
 10. Băzăvan Larisa * plus/minus Iulian Bolocan și Puiu Neagu

ALDE

 1. Grațiela Gavrilescu
 2. George Pană
 3. Marius Mateescu
 4. Paul Palaș

PMP

 1. Cătălina Bozianu
 2. Bogdan Hodorog

 

Citeste si Ce vreau eu de la noul primar al Ploiestiului.

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

Articole înrudite

2 comentarii

 • Niro

  BLEAAAHHH....PLoiestiul e un oras de SCHIZOFRENICI,de HIPSTERI spalati pe creieri.A fost transformat de CEausescu dintr-un cochet si linistit oras interbelic intr-o hazna muncitoreasca.Bine,PLoiesytiul e si un oras mafiot unde secu,fiscul si Militia sunt puternice si mafiote ca CEausescu a adus si multi securisti.Dupa Revolutie s-a dezindustrializat si multi au emigrat si isi indeamna rudele sa voteze cretinei di "dreapta".
  MI-e scarba ! ASta cu moaca de parnaie a devenit PRimar? Ploiestiul e rushinea rushinilor !

  PLoiestiul din pacate e o cauza pierduta la cheremul talharilor di "dreapta" care il vor jefui.Din pacate PSD a nominalizat un candidat NEVOTABIL ca mai bine mergeau cu SAVU securistu decat cu clovnul ala penibil cu moaca de Mr.BEan.Eu unul mi-am dorit ca Ploiestiul sa aiba primar femeie votand-o pe GAvrileasca chiar daca nu-mi placea. Ploiestiul are o diaspora toxica di "dreapta" care a votat numai basisti in invers cu ce se voteaza in tzara.Am vazut vreo 3 care veneau din state sau Canmada pesemne sa-l voteze pe clovnu di "dreapta".Deci Roberta Anastasesi tatal ei fost mahar comunist (care a sudat portile la Uzina 1 Mai la Revolutie sa nu iasa in strada muncitorii)din nou la butoane inca 4 ani pentru ca e protejata pe linie masonica de LIcurici si nu se atinge LUlutza nici cu o floare.Vorba lui Nea Iancu::orasul asta de GOGOMANI.

  postat de Niro Link la comentariu
 • H-D

  NU MA REPREZINTA ACEST INDIVID !
  SPER CA MAINE SA NU FIE DEFINITIV ACEST REZULTAT.PE MINE NU MA REPREZINTA ACEST ASA ZIS PRIMAR,MA MIRA CA PLOIESTI-UL RAMANE LA ACELASI NIVEL, PE CAND TOTI ROMANII DIN MAJORITATEA JUDETELOR MARI DAU O LECTIE DE IMAGINE PNL-ULUI,ESTE INCREDIBIL DE CE LA PLOIESTI NU S-A INTAMPLAT ASTA !

  postat de H-D Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

BEST OF

Style I Style II Style III