Menu
Tablet menu

Liviu Luca face greva foamei in puscarie

Fostul sindicalist Liviu Luca, condamnat la şase ani de închisoare în dosarul Petromservice, a intrat greva foamei. El este nemulţumit de condiţiile de detenţie şi de faptul că a fost transferat, în repetate rânduri, de la Penitenciarul Mărgineni la Rahova, potrivit www.mediafax.ro.

„A intrat în greva foamei de mai bine de zece zile, are mai multe motive. A fost transferat la Penitenciarul Rahova, în repetate rânduri, de la Penitenciarul Mărgineni. A fost transferat pentru procedure judiciare la DNA şi a fost ţinut sine die. Nu i s-a spus pentru cât timp. Ultima dată, de pe 2 până pe 22 noiembrie. Toate medicamentele, hainele, toate sunt la Mărgineni. A fost ţinut într-o cameră cu un bolnav de hepatita C, alţi delicvenţi de drept comun, comndamnaţi pentru fapte cu violenţă. Susţine că nu se respectă condiţiile minime de demnitate umană. A fost în camere de zece deţinuţi pe 16 metri pătraţi. Erau mai puţini de trei metri pătraţi pentru fiecare deţinut. A cerut şi a discutat cu directorul Penitenciarului Rahova. L-a întrebat de ce, i s-a spus că este la dispoziţia organelor judiciare. Da, a fost la DNA, dar asta în primele zile. După aia a fost ţinut, pur şi simplu. A fost plimbat cu dube mizerabile, cu geamurile deschise, s-a îmbolnăvit. Bătaie de joc, cum e în sistemul penitenciar. Nu vrea să renunţe, spune că va rămâne în refuz de hrană. Pentru drepturile domniei sale şi apoi pentru drepturile tututor deţinuţilor", a declarat avocatul lui Liviu Luca, Ioan Georgescu, pentru Mediafax. 

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

Articole înrudite

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

BEST OF

Style I Style II Style III