Cu masina in SERVICE? Vezi cum esti pacalit de mecanici

Cu masina in SERVICE? Vezi cum esti pacalit de mecanici

In perioada 22-30.04.2014 comisarii CJPC Prahova au desfasurat actiuni de control pentru verificarea respectarii prevederilor legale privind protectia consumatorilor la operatori economici care desfasoara activitate de service auto din municipiul Ploiesti. Cu aceasta ocazie au fost verificati 24 de operatori economici fiind aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 25000 lei si a fost dispusa masura de oprire temporara a activitatii pentru 2 operatori economici care nu au putut face dovada ca sunt autorizati RAR pentru efectuarea acestor servicii.

Alte deficiente constatate

- Nu se intocmesc documente de receptie a autovehicolului la intrarea in service si nu se elibereaza deviz, respectiv documente la finalizarea lucrarilor cu informarea consumatorilor asupra acestor servicii.

- Nu se informeaza consumatorul asupra serviciilor prestate, tarifelor aferente si garantiei acordate pentru serviciile prestate.

- Afisarea tarifelor practicate pentru lucrarile ce se efectuiaza era nelizibila sau tarifele nu erau afisate.

- Nu se intocmeste deviz cu antecalculatie pentru lucrarile ce urmeaza sa se efectueze.

- Lipsa informarii consumatorilor cu privire la timpii de realizare a operatiunilor.

- Lipsa buletin de verificare metrologica pentru mijloacele de masurare din dotare (subler, manometru, cheie dinamometrica).

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework