Conpet si SRI au derulat azi un exercitiu antitero

Conpet si SRI au derulat azi un exercitiu antitero www.bogdanstoica.ro

Conpet SA Ploiesti a organizat azi un exercitiu tactic de reactie la o amenintare cu bomba. Exercitiul a mobilizat forte ale SRI, Jandarmerie, Politie, ISU si Politia Locala si a simulat interventia in situatia in care o masina-capcana, cu o bomba inauntru, este abandonata in fata intrarii in sediul Conpet de pe Bulevardul Independentei. Exercitiul a prevazut alarmarea, evacuarea personalului, securizarea perimetrului, interventia trupelor anti-tero ale SRI si neutralizarea incarcaturii explozive cu ajutorul unui robot. inainte de exercitiu, circa 50 de persoane din cadrul companiei Conpet si al autoritatilor publice au fost instruite despre procedurile care trebuie urmate in asemenea situatii.

"Este o premiera nationala ce se intampla, azi, la Conpet. Compania noastra a fost tot timpul promotor al politicilor de siguranta si ne bucuram ca acum vom fi mai bine pregatiti si intr-o asemenea situatie", a spus Liviu Ilasi, managerul Conpet SA.

"Este o situatie in care intervenim cu brigada anti-tero a SRI Prahova, care are pregatirea si dotarile necesare pentru asemenea situatii", a spus si colonelul Croitoru, de la SRI Prahova.

Exercitiul s-a desfasurat fara incidente. Toate procedurile au fost explicate in timp real

Mai multe poze de la exercitiul de azi gasiti aici.

Si luna trecuta, autoritatile din Prahova au exersat interventia in caz de atac asupra unui convoi cu detinuti. La sectia externa a  Penitenciarului Ploiesti de la Movila Vulpii, gruparea anti-tero a SRI Prahova, Gruparea Mobilă de Jandarmi “Matei Basarab”, ISU Prahova si IPJ Prahova au organizat un exercițiu tehnico-tactic. Exercițiul a mers pe scenariul că întreg convoiul este atacat de 6 teroriști, înarmați cu pistoale mitralieră, care vroiau să extragă un deținut VIP. Pentru că agresorii erau bine înarmați, a fost chemată în ajutor inclusiv brigada antitero a SRI, care a dezamorsat un pachet cu explozibil. În final, după un schimb violent de focuri, 3 teroriști au fost uciși, 1 rănit, iar ceilalalți 2 – capturați.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework