Menu
Tablet menu
myPloiesti

myPloiesti

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

Website URL:

Tablourile vii, noul MUST al decoratiunilor interioare. Cine le face si cat costa

Ploiesteanca Laura Draghici, care acum doi ani a revolutionat piata florilor cu studioul Chic Fleuriste (vezi detalii AICI), isi face din nou simtita prezenta. Dupa cateva cursuri de specialitate, Laura Draghici confectioneaza acum tablouri vii, adica fita suprema a decoratiunilor interioare. 

Tablourile sunt facute din licheni de mai multe tipuri si culori, aranjati  astfel incat sa reproduca peisaje, simboluri zodiacale si chiar logo-uri de firma. Lichenii sunt cumparati de la firme specializate din Olanda si Israel, pentru ca Romania inca nu produce asa ceva. Se mai numesc si "plante stabilizate", pentru ca sunt tratati cu glicerină farmaceutică şi coloranţi alimentari. In mediul natural, lichenii trăiesc în cele mai dificile condiţii de pe Terra. Se cunosc peste 2.000 de specii de licheni, care cresc pe scoarţa copacilor, pe pământ, pe stânci golaşe. Lichenii sunt utilizaţi ca materie primă în diferite ramuri industriale: farmaceutică, alimentară, chimică. Utilitatea lor se datorează numărului foarte mare de substanţe chimice pe care le formează în cadrul proceselor metabolice, substanţe cunoscute sub numele de substante lichenici.

În funcţie de dimensiunile decoratiunii dorite, preţul unui astfel de tablou viu variaza, reperul fiiind suma de 1500 de lei pentru un metru patrat.

Laura Draghici poate fi gasita la studioul ei, Chic Fleuriste, amplasat în centrul Ploiestiului, în zona cunoscută sub numele generic "Casa Modei", dîn spatele Palatului Administrativ. Telefon: 0721 100 240. Mai multe imagini și informații gasiti pe facebook.com/chicfleuriste 

 

 

Monede de patrimoniu national, de vanzare pe OLX

21 octombrie, ora 16.25. Robert, utilizator OLX, din Campina, Prahova, posteaza urmatorul anunt: Monede foarte vechi grecesti din cupru, diforme, pentru colectionari. Pret 550 euro, foarte usor discutabil. Monedele se vad in colajul de mai sus: sunt monede antice, de patrimoniu national. Daca nu au fost cumparate din strainatate, cu acte, sau nu sunt cumparate de la un detinator legal din Romania, aceste monede se incadreaza la "detinerea si comercializarea sunt interzise". Pe Robert, insa, nu pare sa-l intereseze acest lucru. Nici pe detinatorii site-ului de anunturi OLX, care abunda in anunturi de vanzare a unor bunuri de patrimoniu national.  Logic, nici detinatorii site-ului OLX nu pare sa-i pasioneze daca pe platforma lor se tranzactioneaza, in afara legii, diverse bunuri.  

Vezi aici anuntul lui Robert cu monedele antice: https://www.olx.ro/oferta/monede-diforme-din-cupru-ft-vechi-IDbFDTT.html#6b4164f83d. Vezi si celelalte anunturi ale utilizatorului Robert: https://www.olx.ro/oferte/user/1yST/ 

Cel mai scump inel cu moneda vandut in Romania

Cand am lansat inele cu moneda, ca bijuterii etnice si talismane aducatoare de prosperitate, am fost intrebata "de unde si pana unde traditia inelelor cu moneda?". Si am zis, ca, in loc sa arat sursele mele de documentare, (unele destul de plictisitoare) sa va arat cel mai scump inel cu moneda vandut vreodata in Romania. Cel din imaginea de mai sus. S-a vandut in 2016, la Artmark, la Licitaţia de Aur, Argint și Sidef, cu 500 de euro. In caietul de licitatie era inscris drept "inel din aur, ornat cu half sovereign din aur reprezentându-l pe Sfântul Gheorghe învingând balaurul, monedă din perioada lui Edward al VII-lea moneda: aur galben 22 k; montura: aur galben 9 k, mărimea 59, 7.94 g; moneda: 3.99 g".

 

Inelele mele cu monede autentice, din argint, la preturi accesibile, sunt aici: www.breslo.ro/SalbaMariei/inele-din-argint-cu-moneda-80757

S-a stabilit data pana la care Conpet va avea director interimar

Conpet Ploieşti îi mai acordă directorului general interimar Dan-Silviu Baciu încă patru luni la cârma companiei. Consiliul de administraţie al Conpet Ploieşti (COTE), transportatorul de ţiţei deţinut de statul român în proporţie de 58,7%, a aprobat prelungirea mandatului de director general al lui Dan-Silviu Baciu pe o perioadă de patru luni, respectiv până la 5 februarie 2019, inclusiv, potrivit unui anunţ la bursă. Dan Baciu este absolvent al Universităţii de Petrol şi Gaze din Ploieşti şi lucrează din 1989 în cadrul Conpet. Conpet Ploieşti a aprobat un dividend total de aproape 70 milioane lei, reprezentând un randament de 7,25%, echivalentul unei rate de distribuţie de 90%. În primele nouă luni din 2018, Conpet Ploieşti a adus investitorilor pierderi de 5,6%, care ţin cont şi de randamentul dividendelor. Compania a plătit dividende totale de 228 milioane lei anul trecut, provenite dintr-o primă etapă de 143,56 milioane lei şi o propunere suplimentară din partea statului român, în calitatea sa de acţionar majoritar, prin care se cereau încă 85 milioane lei. Astfel, statul român a încasat în 2017 din partea Conpet Ploieşti 133,8 milioane lei (29 milioane euro).

Ce-a facut Roberta Anastase in septembrie

Raport de activitate luna septembrie - Informaţie de presă - În luna septembrie, activitatea parlamentară a doamnei deputat Roberta Anastase s-a concentrat, în mare parte, pe dezbaterile organizate în cadrul plenului Camerei Deputaţilor şi a comisiilor de specialitate. În mai puţin de 3 luni, România va prelua Preşedinţia rotativă a Consiliului UE, într-un moment de resetare politică şi de reconfigurare a proiectului European. Din acest considerent, în cadrul sesiunii de întrebări şi interpelări adresate membrilor Guvernului, doamna deputat Anastase i-a solicitat domnului Victor Negrescu, Ministrul delegat pentru afaceri europene, informaţii suplimentare cu privire la stadiul negocierilor referitoare la obţinerea consensului politic necesar pentru aderarea României la Spaţiul Schengen. Tot în marja preluării Preşedinţiei rotative a Consiliului , doamna deputat Anastase i-a solicitat Ministrului de Externe, domnul Teodor Meleşcanu lămuriri cu privire la marja de timp necesară pentru ca ţara noastră să adere la Euro. Începând cu luna noiembrie a acestui an, România va deţine şi Preşedinţia Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, o oportunitate unică pentru ţara noastră de a – şi promova interesele şi proiectele în Regiunea. Cu acest prilej, doamna deputat Anastase a dorit să afle, de la domnul ministru Negrescu, care este bugetul agreat la nivelul Ministerului Afacerilor Externe pentru organizarea celor 55 de reuniuni tematice din perioada Preşedinţiei. În plan legislativ, doamna Anastase a fost co – iniţiator al Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, în sensul completării art.26 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, astfel încât revocarea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor să poată fi propusă şi de o treime din numărul total al deputaţilor. În plan local, doamna deputat Anastase a reluat programul de audienţe cu cetăţenii, audienţe susţinute la Cabinetul palrlamentar.

Investiţii de peste 6 milioane de euro intr-o fabrica de langa Ploiesti

Producătorul belgian de învelitori metalice Metigla, prezent de peste 18 ani pe piaţa locală prin intermediul unei unităţi de producţie din localitatea Ceptura, jud. Prahova, cunoscută până în acest an sub denumirea de Coilprofil, estimează investiţii de peste 6 milioane de euro până în 2020 în extinderea şi utilarea spaţiilor de producţie precum şi în dezoltarea echipei, anuinta www.zf.ro 

FRAUDa pe email. Vezi ce legatura are ANAF cu asta.

ANAF avertizează că nu transmite email-uri contribuabililor în care anunță controale fiscale "Agenția Națională de Administrare Fiscală nu transmite email-uri contribuabililor pentru a anunța controale fiscale sau ale Direcției Generale Antifraudă Fiscală. Precizăm că ANAF informează contribuabilii cu privire la o viitoare inspecție fiscală printr-un aviz de inspecție, conform art. 122 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, iar în cazul controalelor DGAF, acestea sunt inopinate și operative. În ultimele 24 de ore, persoane necunoscute au transmis în numele ANAF email-uri de la o adresă care nu aparține instituției noastre. Atragem atenția că ANAF nu transmite aceste mesaje. Sfătuim contribuabilii să nu transmită vreun reply sau să acceseze link-uri indicate în mesajele text".

Cum afli daca ai cumparat un tablou autentic - Lista pictorilor romani

Ai cumparat un tablou si nu intelegi semnatura? Vrei sa stii cine este cel care semneaza? Esti tentat sa cumperi un tablou, dar nu esti sigur ca este autentic? Toate aceste probleme se vor rezolva, in curand, datorita Galeriei Alexandra's, o galerie de arta din Bucuresti care a purces la un demers laudabil. "Lista Pictorilor Romani si Baza de Date cu Semnaturile Pictorilor Romani constituie un proiect al Galeriei Alexandra’s, a carui prima etapa este finalul anului 2018. Cele doua produse vor fi publice, in scopul transparentizarii pietei de arta si facilitarii identificarii si tranzactionarii de lucrari de pictura clasica si contemporana autentice. Pictorii care vor sa fie parte a acestui proiect sunt rugati sa ne contacteze", anunta Galeria, care a prezentat deja, pe site-ul propriu, o parte din acest proiect: o lista cu aproximativ 300 de pictori romani.

Vezi detalii aici: http://www.alexandra-s.com/blog/ 

Vrei o firma in Estonia? Uite cum o deschizi.

In Estonia poti sa deschzi o firma foarte usor, in cateva ore, online. Estonia este parte din UE si ofera un concept numit e-Residency. Adica poti fii un e-Resident estonian fara sa locuiesti in Estonia. E-Residency este deschis tuturor oamenilor, indiferent de locatia geografica care au un pasaport valid si care pot sa contacteze o ambasada sau consulat Estonian pentru identificarea biometrica. E-Residency este un document de identitate digital care permite detinatorilor sa acceseze servicii publice si provate si sa semneze documente digitale in tarile UE. Detinatorii de card e-Residency se pot loga in portalul Estonian de inregistrare al firmelor si sa infiinteze un SRL. Nu este necesar un capital minim de incepere si taxa ceruta de statul Estonian la infiintarea unei firme este de €190. Unele firme faciliteaza si angajarea serviciilor de contabilitate. Tot procesul se face online. O companie care nu este inregistrata pentru TVA trebuie sa depuna actele contabile odata pe an. Cele inregistrate in scop de TVA trebuie sa depuna actele lunar. Estonia beneficiaza de un sistem de taxare foarte simplu in comparatie cu alte state din UE. 

Procesul durează 12 zile: ai firma înființată. Aproape orice interacțiune cu statul, gen plătit de taxe, coduri de import le iei online. Nu ai nevoie de un sediu fizic, nu trebuie să plătesti, lucrezi de acasă, din cafenele, de oriunde. 

Detalii pe https://1office.co/blog/e-residency/ 

 

Abonează-te la acest feed RSS

BEST OF

Style I Style II Style III