Menu
Tablet menu
myPloiesti

myPloiesti

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

Website URL:

S-a stabilit data pana la care Conpet va avea director interimar

Conpet Ploieşti îi mai acordă directorului general interimar Dan-Silviu Baciu încă patru luni la cârma companiei. Consiliul de administraţie al Conpet Ploieşti (COTE), transportatorul de ţiţei deţinut de statul român în proporţie de 58,7%, a aprobat prelungirea mandatului de director general al lui Dan-Silviu Baciu pe o perioadă de patru luni, respectiv până la 5 februarie 2019, inclusiv, potrivit unui anunţ la bursă. Dan Baciu este absolvent al Universităţii de Petrol şi Gaze din Ploieşti şi lucrează din 1989 în cadrul Conpet. Conpet Ploieşti a aprobat un dividend total de aproape 70 milioane lei, reprezentând un randament de 7,25%, echivalentul unei rate de distribuţie de 90%. În primele nouă luni din 2018, Conpet Ploieşti a adus investitorilor pierderi de 5,6%, care ţin cont şi de randamentul dividendelor. Compania a plătit dividende totale de 228 milioane lei anul trecut, provenite dintr-o primă etapă de 143,56 milioane lei şi o propunere suplimentară din partea statului român, în calitatea sa de acţionar majoritar, prin care se cereau încă 85 milioane lei. Astfel, statul român a încasat în 2017 din partea Conpet Ploieşti 133,8 milioane lei (29 milioane euro).

Ce-a facut Roberta Anastase in septembrie

Raport de activitate luna septembrie - Informaţie de presă - În luna septembrie, activitatea parlamentară a doamnei deputat Roberta Anastase s-a concentrat, în mare parte, pe dezbaterile organizate în cadrul plenului Camerei Deputaţilor şi a comisiilor de specialitate. În mai puţin de 3 luni, România va prelua Preşedinţia rotativă a Consiliului UE, într-un moment de resetare politică şi de reconfigurare a proiectului European. Din acest considerent, în cadrul sesiunii de întrebări şi interpelări adresate membrilor Guvernului, doamna deputat Anastase i-a solicitat domnului Victor Negrescu, Ministrul delegat pentru afaceri europene, informaţii suplimentare cu privire la stadiul negocierilor referitoare la obţinerea consensului politic necesar pentru aderarea României la Spaţiul Schengen. Tot în marja preluării Preşedinţiei rotative a Consiliului , doamna deputat Anastase i-a solicitat Ministrului de Externe, domnul Teodor Meleşcanu lămuriri cu privire la marja de timp necesară pentru ca ţara noastră să adere la Euro. Începând cu luna noiembrie a acestui an, România va deţine şi Preşedinţia Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, o oportunitate unică pentru ţara noastră de a – şi promova interesele şi proiectele în Regiunea. Cu acest prilej, doamna deputat Anastase a dorit să afle, de la domnul ministru Negrescu, care este bugetul agreat la nivelul Ministerului Afacerilor Externe pentru organizarea celor 55 de reuniuni tematice din perioada Preşedinţiei. În plan legislativ, doamna Anastase a fost co – iniţiator al Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, în sensul completării art.26 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, astfel încât revocarea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor să poată fi propusă şi de o treime din numărul total al deputaţilor. În plan local, doamna deputat Anastase a reluat programul de audienţe cu cetăţenii, audienţe susţinute la Cabinetul palrlamentar.

Investiţii de peste 6 milioane de euro intr-o fabrica de langa Ploiesti

Producătorul belgian de învelitori metalice Metigla, prezent de peste 18 ani pe piaţa locală prin intermediul unei unităţi de producţie din localitatea Ceptura, jud. Prahova, cunoscută până în acest an sub denumirea de Coilprofil, estimează investiţii de peste 6 milioane de euro până în 2020 în extinderea şi utilarea spaţiilor de producţie precum şi în dezoltarea echipei, anuinta www.zf.ro 

FRAUDa pe email. Vezi ce legatura are ANAF cu asta.

ANAF avertizează că nu transmite email-uri contribuabililor în care anunță controale fiscale "Agenția Națională de Administrare Fiscală nu transmite email-uri contribuabililor pentru a anunța controale fiscale sau ale Direcției Generale Antifraudă Fiscală. Precizăm că ANAF informează contribuabilii cu privire la o viitoare inspecție fiscală printr-un aviz de inspecție, conform art. 122 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, iar în cazul controalelor DGAF, acestea sunt inopinate și operative. În ultimele 24 de ore, persoane necunoscute au transmis în numele ANAF email-uri de la o adresă care nu aparține instituției noastre. Atragem atenția că ANAF nu transmite aceste mesaje. Sfătuim contribuabilii să nu transmită vreun reply sau să acceseze link-uri indicate în mesajele text".

Cum afli daca ai cumparat un tablou autentic - Lista pictorilor romani

Ai cumparat un tablou si nu intelegi semnatura? Vrei sa stii cine este cel care semneaza? Esti tentat sa cumperi un tablou, dar nu esti sigur ca este autentic? Toate aceste probleme se vor rezolva, in curand, datorita Galeriei Alexandra's, o galerie de arta din Bucuresti care a purces la un demers laudabil. "Lista Pictorilor Romani si Baza de Date cu Semnaturile Pictorilor Romani constituie un proiect al Galeriei Alexandra’s, a carui prima etapa este finalul anului 2018. Cele doua produse vor fi publice, in scopul transparentizarii pietei de arta si facilitarii identificarii si tranzactionarii de lucrari de pictura clasica si contemporana autentice. Pictorii care vor sa fie parte a acestui proiect sunt rugati sa ne contacteze", anunta Galeria, care a prezentat deja, pe site-ul propriu, o parte din acest proiect: o lista cu aproximativ 300 de pictori romani.

Vezi detalii aici: http://www.alexandra-s.com/blog/ 

Vrei o firma in Estonia? Uite cum o deschizi.

In Estonia poti sa deschzi o firma foarte usor, in cateva ore, online. Estonia este parte din UE si ofera un concept numit e-Residency. Adica poti fii un e-Resident estonian fara sa locuiesti in Estonia. E-Residency este deschis tuturor oamenilor, indiferent de locatia geografica care au un pasaport valid si care pot sa contacteze o ambasada sau consulat Estonian pentru identificarea biometrica. E-Residency este un document de identitate digital care permite detinatorilor sa acceseze servicii publice si provate si sa semneze documente digitale in tarile UE. Detinatorii de card e-Residency se pot loga in portalul Estonian de inregistrare al firmelor si sa infiinteze un SRL. Nu este necesar un capital minim de incepere si taxa ceruta de statul Estonian la infiintarea unei firme este de €190. Unele firme faciliteaza si angajarea serviciilor de contabilitate. Tot procesul se face online. O companie care nu este inregistrata pentru TVA trebuie sa depuna actele contabile odata pe an. Cele inregistrate in scop de TVA trebuie sa depuna actele lunar. Estonia beneficiaza de un sistem de taxare foarte simplu in comparatie cu alte state din UE. 

Procesul durează 12 zile: ai firma înființată. Aproape orice interacțiune cu statul, gen plătit de taxe, coduri de import le iei online. Nu ai nevoie de un sediu fizic, nu trebuie să plătesti, lucrezi de acasă, din cafenele, de oriunde. 

Detalii pe https://1office.co/blog/e-residency/ 

 

Vinzi masini la mana a doua? Ai grija, te vizeaza operatiunea XENON

Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF continuă operațiunea Xenon de verificare a achizițiilor intracomunitare de autovehicule second-hand și le va reține pentru verificări pe cele cumpărate de intermediari, pe persoană fizică, dacă se constată că aceștia au cumpărat mai mult de două autoturisme pe an. Sunt controlate transporturile de autovehicule la mâna a doua, efectuate atât pe căile rutiere, cât și pe calea ferată, iar inspectorii antifraudă fiscală vor verifica la descărcare toate documentele de proveniență. În ultima perioadă au fost sigilate 12 parcuri auto cu autoturisme și utilaje agricole la mâna a doua și o platformă feroviară pentru autoturisme rulate, iar verificările sunt în curs. De la începutul anului au fost identificate 38 de firme românești care au realizat achiziții intracomunitare de autoturisme second-hand în valoare de aproximativ 180 milioane lei și s-au sustras de la plata obligațiilor fiscale, cauzând bugetului de stat prejudicii totale calculate la peste 20 de milioane lei. Firmele utilizau facturi fără TVA sau care conțin ilegal TVA pe marja de profit. Pentru a nu fi implicate într-o înșelăciune sau într-o schemă de fraudare a TVA, DGAF recomandă persoanelor interesate să cumpere autoturisme rulate să evite plata în numerar. De asemenea, cumpărătorii ar trebui să solicite toate documentele fiscale ale autoturismului, să se asigure că firma revânzătoare are cod românesc de identificare fiscală valid, iar prețul de pe factura emisă de această firmă include TVA (19%), cu excepția precizării direct pe factură a aplicării regimului de TVA la marja de profit.

Cezar Ouatu a dat lovitura la X Factor UK, dar a pus-o cu fanii

Cu o prestatie artistica foarte buna, ploiesteanul Cezar Ouatu a impresionat juriul de la X Factor UK, in care se afla si Robbie Williams. Cei patru jurati s-au ridicat in picioare si au aplaudat "Nesun Dorma" interpretat de Cezar Ouatu. Unii internauti l-au criticat insa pe Cezar Ouatu pentru ca a ascuns faptul ca e roman. "I'm Italy", spune el in culise, continuand pe scena cu "I was born in Romania but I grow up in Italy", atata timp cat este solist al filarmonicii din Ploiesti, locuieste in Romania si este cetatean roman. Mai muit,  Cezar Ouatu este membru PSD din 2014. Unul total dedicat partidului, el facand atunci cateva declaratii interesante:

  • "crezul social-democrat facea parte din mine de ceva vreme. Este o alegere la care am stat ore, zile, nopti si m-am gandit"
  • "nu am primit o propunere din partea partidului pentru a ma inscrie, ci am devenit membru PSD de bunavoie si nesilit de nimeni, cum se zice"
  • "cred ca alchimia interumana care s-a creat si care este intre mine si PSD Prahova, este o alchimie foarte importanta si acest lucru m-a facut si m-a stimulat cu atat mai mult sa facem impreuna ceva"
  •  

Cezar Ouatu - pesedist cu acte. Uite-i ADEZIUNEA la PSD 

S-a mai gasit o salba veche din argint

Digi anunta ca s-a mai gasit o salba veche, la marginea localităţii Fetindia, de langa Zalau. "Un prim lot, de 29 de monede din argint, a fost descoperit, de un detectorist, în zona numită 'Între dealuri', la marginea unui drum ce face legătura între localităţile Fetindia şi Meseşenii de Jos. Cel care le-a descoperit a procedat conform legii, respectiv le-a predat la primăria comunei Meseşenii de Jos, de unde au ajuns la Direcţia pentru Cultură. De acolo, vor fi date spre păstrare, cel mai probabil, muzeului din Zalău. In locul unde au fost găsite primele monede cercetările au fost continuate de către specialiştii muzeului, care au mai descoperit 39 de monede, din care cinci de bronz, iar restul din argint. "Este vorba de un tezaur de monede din argint datând de la mijlocul secolului XVII până la mijlocul XVIII. Sunt găurite, deci au fost prinse într-o salbă. Specialiştii noştri lucrează acum la curăţarea şi identificarea monedelor, dar majoritatea par a fi monede din Imperiul Austro-Ungar".

 

comunica cu noi pe  www.facebook.com/salbamariei

cumpara o salba de pe www.breslo.ro/SalbaMariei 

Abonează-te la acest feed RSS

BEST OF

Style I Style II Style III