Sase cazuri in care poti pierde controlul asupra SMARTPHONE-ului tau

Sase cazuri in care poti pierde controlul asupra SMARTPHONE-ului tau

Prin instalarea unei aplicatii daunatoare  - orice app poate avea acces la datele personale de pe telefon. Descarcati aplicatii doar din magazinele autorizate ale producatorilor de telefoane (Google Play pentru Android, App Store pentru iPhone, Blackberry Market si Windows phone). 

La folosirea unui hot-spot neprotejat - prin conectarea la un hotspot public, un hacker poate intercepta toate pachetele de date transmise si poate vedea tot ce faceti pe internet. E recomandat ca functiile Wi-Fi si Bluetooth sa fie oprite atunci cand nu sunt utilizate. 

Deschiderea unui mail sau a unui SMS infectat - spre deosebire de un PC insa, smartphone-urile pot fi hack-uite inclusiv prin SMS-uri care lanseaza codul malitios in momentul deschiderii.

Lipsa protectiei  - sistemul de parolare a smartphone-ului ridica o piedica in plus atacatorilor.

Software neactualizat - Update-urile sistemului de operare sunt prima reduta impotriva amenintarilor. Nimeni nu stie cum trebuie protejat un sistem mai bine decat creatorul sau.

Conectarea la un PC virusat  - Conectarea smartphone-ului prin USB la un PC cu probleme de securitate poate duce la infectarea telefonului. 

sursa - http://economie.hotnews.ro

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework