Sfaturi pentru un Revelion reusit - In tren

Sfaturi pentru un Revelion reusit - In tren

Anul 2014 bate la usa! Indiferent unde iti petreci Noaptea dintre Ani – in tara sau in strainatate, fii informat! Afla ce drepturi ai in calitate de consumator si urmeaza sfaturile A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons pentru a avea un Revelion reusit!

Calatoresti cu trenul? In cazul anularilor sau intarzierilor, companiile feroviare au obligatia sa te informeze asupra evolutiei situatiei. Daca se anunta ca vei ajunge la destinatia finala cu o intarziere de cel putin o ora, poti:

sa iti anulezi calatoria si sa soliciti rambursarea imediata a pretului biletului (integral sau doar pentru segmentul de calatorie neefectuat).

Daca intarzierea te impiedica sa iti indeplinesti scopul calatoriei, ai putea sa beneficiezi inclusiv de transport gratuit inapoi la punctul de plecare sau sa iti continui calatoria cu prima ocazie, ori la o data ulterioara aleasa de tine. Aceasta solutie poate presupune alte mijloace de transport, daca trenul este blocat, iar serviciile respective au fost suspendate.

sa primesti gustari si bauturi racoritoare (in functie de durata de asteptare)

sa beneficiezi de cazare – daca trebuie sa astepti peste noapte.

Daca alegi sa iti continui calatoria in conditiile date sau accepti propunerea de a folosi alt mijloc de transport pentru a ajunge la destinatie, ai putea avea dreptul la despagubiri dupa cum urmeaza:

25% din pretul biletului pentru intarzieri intre 1 si 2 ore

50% din pretul biletului pentru intazieri de peste 2 ore.

Daca bagajele tale inregistrate au fost pierdute sau deteriorate in cursul calatoriei, ai dreptul la despagubiri. Acest drept nu se aplica insa daca bagajele erau impachetate necorespunzator, aveau o natura speciala sau nu erau adecvate pentru transport.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework