Noaptea MUZEELOR Ploiesti - programul tuturor locatiilor deschise in Ploiesti

Noaptea MUZEELOR Ploiesti - programul tuturor locatiilor deschise in Ploiesti

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a zecea ediţie. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul. Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internațional, asigurând o promovare amplă și coerentă a activităților organizate de muzeele românești, în special prin intermediul site-ului creat în 2009, www.noapteamuzeelor.ro, dar și al unei campanii de promovare la nivel național. 

Sâmbătă 17 mai 2014, începând cu ora 17.00 şi până la ora 1.00 Muzeului Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” îşi invită publicul pentru a celebra cu festivism această sărbătoare europeană. PROGRAMUL din „NOAPTEA MUZEELOR” - 17 mai 2014 - a X-a ediţie: muzeul este deschis publicului în intervalul orar 17.00 – 1.00 intrarea este liberă.

Ca în fiecare an, secțiile muzeale subordonate Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova participă la cele două evenimente culturale dedicate muzeelor: Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor. Programul activităților cultural-educative desfășurate cu acest prilej este atasat acestui e-mail.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework