Duelul uriașilor din Balcani! CSU Asesoft – KK Partizan Belgrad, 11 septembrie, Sala Olimpia, ora 19:00

KKPartizanBelgrad - CSU Asesoft KKPartizanBelgrad - CSU Asesoft

În epoca modernă a baschetului ploieștean, puține au fost echipele care au venit în  Sala Olimpia din postura de campioane naționale sau câștigătoare ale unor competiții  europene. Și mai puține au fost cele care au plecat cu fruntea sus, fără să să lovească  de sloganul unei națiuni - „Pe aici nu se trece!”. Cu siguranță însă există formații  născute pentru provocări și călite în bătălii europene de lungă durată, în care cicatricile înfrângerilor valorează mai mult decât victoriile în întrecerea internă. Partizan Belgrad este una dintre ele, iar valoarea unui asemenea meci, fie el și unul amical, nu poate să aducă decât beneficii imaginii unui baschet „crud”, dar care promite mai mult de la an la an.

Înaintea unui sezon în care așteptările și promisiunile vor lua înfățișarea certitudinilor pe plan european, CSU Asesoft este gata să-și prezinte noua echipă într-un cadru cu adevărat festiv, în compania unui adversar de „24 de karate”. Datorită relațiilor foarte bune dintre cele două conduceri, dar și a interesului pe care gruparea ploieșteană îl dezvoltă, în ultimii ani, pe piața cluburilor de prim rang european, ideea unui astfel de joc amical a prins contur în doar câteva zile. Meciul dintre multiplele campioane ale României și Serbiei se va desfășura în Sala Olimpia, joi, 11 septembrie, cu începere de la ora 19:00, accesul spectatorilor urmând să fie liber!

Cine este Partizan Belgrad?

Un titlu în Euroligă (1992), 3 Cupe Korac (1978, 1979, 1989), 6 Ligi Adriatice (2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2013), 21 de titluri naționale și 13 Cupe ale Serbiei. Într-un cuvânt? Partizan! Înființată la 4 octombrie 1945, echipa belgrădeană este cunoscută în zona Balcanilor din două motive. Primul, ca fiind cea mai de succes formație din baschetul sârb, iar al doilea, datorită rivalității pe care o poartă cu celălalt colos din capitala țării vecine, Steaua Roșie Belgrad.

Echipa antrenată de Dusko Vujosevic, cel mai cunoscut tehnician din istoria lui Partizan, cu un al 4-lea mandat în desfășurare la cârma „alb-negrilor”, are în componență jucători de talie europeană, cum ar fi Milenko Tepic (fost coleg de generație cu Dragan Labovic la loturile naționale U16, U18 și U20), Dorde Gagic sau Dragan Milosavljevic, cu toții nternaționli sârbi cu ștate vechi în competiția internă, în Liga Adriatică și, după caz, în EuroCup sau Euroligă. Cea mai recentă performanță în Euroligă a lui Partizan Belgrad o reprezintă calificarea la turneul final de la Paris (2010), când drumul sârbilor către finală era stopat de Olympiacos, scor 80-83, în penultimul act.

„Punând cap la cap toate aceste elemente și privind retrospectiv către formațiile pe care CSU Asesoft le-a întâlnit, de-a lungul anilor, în EuroCup și EuroChallenge, putem spune fără teama de a greși că Partizan Belgrad este cel mai sonor nume care va călca în Sala Olimpia. Sârbii domină cu regularitate de aproape de 15 ani întrecerea internă, reprezintă o structură solidă și un model pentru orice club care se respectă. Pe lângă fanii ploieșteni care vor veni cu siguranță în număr mare la sală, așteptăm la acest meci comunitatea sârbească, dar și firmele interesate să se promoveze prin intermediul unui astfel de eveniment istoric pentru baschetul românesc. Delegația lui Partizan va sosi la Ploiești chiar în ziua meciului și va decola cu destinația Sarajevo vineri dimineață, acolo unde campioana Serbiei va participa la un turneu amical. Oaspeții noștri vor veni în Sala Olimpia cu materiale promoționale cu însemnele clubului, pe care le vom împărți partenerilor noști dar și echipei campioane de baby-baschet!, iar după meci va avea loc dineul oficial! Ne dorim ca acest joc amical să fie un prim pas făcut de cele două formații pentru dezvoltarea unui parteneriat de succes”, a declarat președintele executiv al Asesoftului, Ionuț Georgescu.

Imediat după încheierea partidei din Sala Olimpia, care va putea fi urmărită, înregistrat, la Prahova TV, vineri, 12 septembrie, cu începere de la ora 16:45, în incinta arenei va avea loc o conferință de presă la care vor participa câte trei reprezentanți ai fiecărei echipe – antrenorul principal și doi jucători! Meciul va fi transmis live de un post național de televiziune, numele acestuia urmând să îl comunicăm în curând!

Vă așteptăm cu drag la acest super-eventiment! Intrarea va fi liberă!Informații suplimentare: www.csuasesoft.ro și www.facebook.com/CSUAsesoft

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework