Curs de pregătire GRATUIT oferit de Clubul LIONS Ploiesti profesorilor

Curs de pregătire GRATUIT oferit de Clubul LIONS Ploiesti profesorilor

Profesori ai Colegiului National Mihai Viteazul ;Colegiului  National Al.Ioan Cuza ;Liceului Tehnologic de Servicii Sf. Ap. ANDREI ;Scolii Gimnaziale Sf.Vasile; Scolii Gimnaziale Sf. Vineri; Scolii Gimnaziale Rares Voda, din Ploiesti, au participat la un curs de pregătire oferit gratuit de Clubul LIONS Ploiesti pentru implementarea în cadrul școlilor participante a Programului LIONS QUEST  -“Social and Emotional Learning”.

Peste 24 profesori din scolile si liceele din oraș, au participat la seminarul Lions Quest care a avut loc în Ploiesti, la Camera de Comert si Industrie Prahova, in perioada 31.10.2014-02.11.2014.

Profesorii participanți au beneficiat de pregătire pentru punerea în aplicare a programului Lions Quest, un program de învățare socială și emoțională dezvoltat pentru tineri, un curriculum pentru clasă. Finanțarea acestui seminar este asigurată printr-un Grant Lions Clubs International Foundation (LCIF). În organizarea seminarului s-au implicat activ și membrii din Clubul Lions Ploiesti.

Lions Quest pune la dispoziția cadrelor didactice o programă modernă, care completează programa scolară, oferind elevilor din clasele gimnaziale posibilitatea unei dezvoltări armonioase a abilităților sociale și emoționale.

 Programele sunt integratoare aducând împreună părinți, educatori și lideri ai comunității, pentru a transmite copiilor abilități esențiale de viață într-un cadru educativ modern și consistent. Aceasta include dezvoltarea abilităților necesare auto-disciplinării, responsabilizării, dezvoltării unei bune judecăți, rezolvării conflictelor și unei bune integrări în grup.Fiind un program care are la bază un curriculum bine structurat, Lions Quest oferă planuri detaliate de lecție și o varietate de materiale didactice care pot fi folosite imediat. Toate lecțiile sunt concepute pentru a completa programa standard, oferind o varietate de moduri de a învăța și de a consolida abilitățile sociale și academice.Lions Quest pune de asemenea accent pe formarea tinerilor ca membrii activi ai comunității; elevii deprind abilități de conducere, prin organizarea și derularea unor proiecte în școală și în comunitate. Potrivit celor mai recente studii, elevii care sunt implicați în proiecte comunitare sunt mai echilibrați, mai puțin predispuși la consum de alcool sau droguri, obținând rezultate mult mai bune în scoală.

Programele Lions Quest oferite de Lions Clubs International Foundation sunt printre cele mai larg răspândite și utilizate programe din lume, pentru dezvoltarea armonioasă tinerilor și de prevenire a adicțiilor. Programele Lions Quest au primit calificativul de Program “SELECT” din partea “Collaborative for Academic, Social, and Emotional Learning” (CASEL) pentru rezultatele excepționale în formarea abilităților esențiale pentru o viață sănătoasă, evaluare riguroasă a rezultatelor și o foarte bună dezvoltare profesională a tinerilor.

Descrierea Lions Clubs International Foundation (LCIF) 

LCIF sprijină inițiativele umanitare de amploare ale membrilor Lions Clubs International, cea mai mare organizatie de servicii comunitare din lume, cu peste 1,35 milioane de membri în 208 de țări și regiuni de pe întreg mapamondul. Sprijinirea educării tinerilor a fost și este o prioritate strategică a LCIF. LCIF a acordat mai mult de 200 granturi nerambursabile, în valoare de peste 13 de milioane de dolari pentru a extinde sau pentru a implementa programe Lions Quest în peste 81 de țări din întreaga lume. Peste 12 de milioane de tineri au fost instruiți în cadrul programelor Lions Quest. Pentru a afla mai multe vizitați www.lcif.org  sau www.lions-quest.org 

Pentru detalii suplimentare contactați:

LIONS CLUB PLOIESTI

Str.Trei Ierarhi, nr.2, code 100010, Ploiesti

Tel: 0344 140752, Fax: 0244 547707

www.lionsploiesti.ro 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework