Ideea din Timisoara care ar face bine si la Ploiesti - Contribuie si tu!

copii obezi ploiesti copii obezi ploiesti

Vânzarea produselor fast-food şi a cafelei a fost interzisă în unităţile de învăţământ din Timişoara. Un consilier a iniţiat un proiect de hotărâre care interzice comercializarea unor produse de tip fast-food şi a cafelei în incinta unităţilor de învăţământ din municipiu. Proiectul a fost supus aprobării Consiliului Local Timişoara şi a primit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat. "Se interzice comercializarea, în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, a alimentelor care contravin Legii 123/2008, prevăzute în Anexa 1 la Ordinul Ministerului Sănătăţii 1.563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor, şi principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi", se arăta în proiectul de hotărâre. Potrivit proiectului, automatele de cafea trebuie să fie amplasate doar în spaţiile destinate în exclusivitate profesorilor, adică în cancelarii şi în cabinetele profesorilor. Alimentele interzise sunt, potrivit proiectului, cele care au conţinut mare de zaharuri, sare sau grăsimi, precum prăjituri, bomboane, hamburgeri, pizza, chipsuri, snacks-uri, alune, covrigei şi biscuiţi săraţi, produsele de patiserie, margarină, brânză topită, mezeluri grase, sandvişuri neambalate.

SA NE FERIM COPIII DE OBEZITATE - O CAMPANIE myploiesti.ro. Vom cere, zilnic, cate unui consilier local, sa precizeze care este pozitia sa pe acest subiect. Obezitatea infantila este o problema tot mai grava, si este practic imposibil sa controlezi dieta unui copil daca el are acces, la scoala, la un automat sau un chiosc cu pizza, dulciuri si ciocolata.

Daca vrei sa scapam si in Ploiesti de aceasta problema, da un SHARE acestui text si informeaza-ti politicienii din oras pe care ii ai in lista de Facebook. 

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework