Hoax nou pe Facebook, implicand Vodafone. Vezi cat de prost te pot crede unii.

hoax vodafone hoax vodafone

Un nou HOAX a inceput sa faca victime, de aseara, pe Facebook. Deghizat in evenimentul www.facebook.com/events/952494614763055 [Castiga unul din cele 100 de iPhone 6 oferite de Vodafone], HOAX-ul este menit sa stranga LIKE-uri pentru Best Vines România (www.facebook.com/pages/Best-Vines-România/494978527270945). Culmea, initiatorul HOAX-ului este un pusti de 13-14 ani: www.facebook.com/mihaitacatalinn 

"NU E FAKE !! (CINE NU CREDE SA NU PARTICIPE, VA ROG MULT) Vrei acest produs? Iti place acest produs? Vrei sa il primesti gratis? Atunci urmareste pasii . 1. Like la Câştigă premii reale, Mihăiţă Cătălin si Best Vines România. 2. Adauga la prieteni Mihăiţă Cătălin si Mihaita Catali Invitati-ti toti prietenii la concurs! (SE VERIFICA!) Dupa ce ai respectat pasii lasa o postare pe peretele evenimentului cu "gata" .Vom alege castigatorul pe data de 15 Martie!", se anunta in textul evenimentului.

Ce nu se spune:

1. Vodafone nu are nimic de-a face cu acest fals eveniment.

2. Folosirea unei marci in scopuri de acest fel se pedepseste prin lege

3. Nimeni nu poate verifica daca ti-ai invitat prietenii la un eveniment.

Ce este un HOAX?

Ca fenomen informatic, hoax-ul este un tip de spam care se caracterizeaza prin transmiterea prin mesaje in lant trimise cu scopul de a ironiza un public neavizat. Acest tip de mesaje se dezvolta folosind informatii putine si citand “surse neoficiale dar sigure”. De altfel, acestea reusesc sa se raspandeasca de cele mai multe ori datorita lipsei de cunostinte tehnice ale persoanelor tinta. Clasificare: •Alarme false despre virusi •Mituri urbane – povesti inventate despre intamplari nefericite din viata animalelor sau oamenilor •Informatii false despre cadouri sau bani primiti in cazul trimiterii mai departe a mesajelor •Alarme nefondate referitoare la evenimente reale dar nu relevante •Scrisori de simpatie si cereri de a ajuta diferite persoane •Scrisori traditionale in lant – care spun o poveste si ameninta cu ghinion daca nu le trimiti mai departe la n persoane Pagubele provocate de hoax-uri sunt de cele mai multe ori minore, si constau in general in marirea nejustificata a traficului in retelele de mesagerie instant.

Citeste toate articolele din categoria Facebook Tips

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework