Ce se intampla, efectiv, la o clasa de YOGA

cursuri yoga ploiesti cursuri yoga ploiesti

Namaste! Yoga este practicata de mai bine de 4 milenii, iar in momentul de fata, in America de exemplu, aproape 11 milioane de persoane se bucura de beneficiile ei. Deci se poate spune ca practica yoga nu mai este un simplu trend. Si totusi, la noi abia isi face simtita prezenta, cu pasi timizi. In urma cu aproxmativ o luna am deschis seria claselor de yoga traditionala si in Ploiesti. Știu cum este să te vezi pentru prima dată cu salteluța de yoga în brațe și să nu știi de unde să începi. Nu trebuie sa te intimideze gandul ca nu te vei putea familiariza cu Salutul Soarelui ori cu termenii in sanscrita (si nici nu trebuie, doar de-asta vii la clasele de yoga, sa practici, nu sa-ti faci temele de-acasa), sau ca nu esti suficient de flexibil/a si nu poti sta in lotus.

Yoga nu este un sport, deci retine ca nu este cazul sa te compari cu absolut nimeni din studio. Singura competitie, la finalul clasei, va fi cu tine insati/insuti, cu omul care ai fost cu o zi in urma. La clase ne vom stradui sa mentinem un aliniament cat mai corect al asanelor, dar luand in calcul limitarile anatomice ale fiecarui elev, dat fiind ca, din fericire, suntem unici (chiar si ca structura osoasa, articulatii). So, no (self) judgement allowed @ yoga classes.

Putem enumera multe motive pentru a practica yoga, iar beneficiile acestei practici sunt incomesurabile. In yoga se spune ca atat timp cat iti mentii flexibilitatea coloanei vertebrale, iti mentii vitalitatea si tineretea. La o atentie mai marita in jur, observam zilnic persoane tinere, sedentare, care se plang de problemele pe care le au cu coloana vertebrala, dureri, deplasari ale discurilor intervertebrale, genunchii slabiti, absenta sau atrofierea musculaturii generale. Yoga ajuta aici. Yoga actioneaza nu doar pe corpul fizic, ci si pe cel energetic, subtil, deci ne da energie, ne ajuta in diverse afectiuni pe care dorim sa le eliminam, ne invata cum sa ne concentram mintea, cum sa ne echilibram emotional, care sunt centrii energetici importanti (chakre) si rolul energizarii si armonizarii acestora, plus multe altele.

Vom lucra,la nivel fizic, absolut toate grupele de muschi, le vom simti, si asta conteaza foarte mult, cu diferenta ca nu vom lucra cu efortul pe care l-am fi depus la o sala de forta, creand muschi masivi, ci ne vom defini si sculpta in timp, creand o musculatura alungita, atasata unui corp flexibil, elegant, gratios. Asanele masează organele interne, ajutîndu-le să-şi îmbunătăţească funcţionarea. Astfel yoga aduce beneficii în ce priveşte funcţionarea coordonată a diferitelor sisteme din corp – digestiv, endocrin, cardiovascular, sistem nervos, etc. Yoga ajuta la vindecarea diferitelor boli cronice precum hiper/hipo tensiune, dureri cronice ale corpului, diabet, depresie, insomnii etc., într-un mod simplu şi natural, îmbunătăţind de asemenea şi sistemul imunitar.

Prin yoga, putem face faţă în mod eficient unei zile solicitante, eliminand stresul si tensiunile acumulate, prin meditatie si relaxare. Singura conditie pentru a beneficia de tot ceea ce ne ofera yoga este sa incepem sa practicam constient. Faptul ca mergem regulat intr-un studio nu e suficient, ma refer aici si la prezenta de spirit. Fiindca nu poti fi prezent/a total atat timp cat mintea ta iti este la deadline- ul de maine, la to do list-ul de azi, la lectiile celui mic, la cumparaturile pe care le ai de facut in drum spre casa ori la pedichiura care nu este perfecta.

Relaxeaza-te si concentreaza-te pe timpul prezent. Ceea ce traim si simtim pe salteluta de yoga are aplicabilitate in viata de zi cu zi, vei vedea. Vestea cea mai buna abia acum urmeaza: practica yoga are nenumarate beneficii si nici un dezavantaj!

Pentru detalii si inscrieri la cursurile de yoga traditionala din Ploiesti, accesati pagina de Facebook www.facebook.com/profadeyoga  sau sunati direct la 0735 252246.

Saptamana in echilibru, cu spor si voiosie.

#profadeyoga

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework