YOGA - Cinci asane YOGA care te fac sa scapi de burta

yoga ploiesti - yoga slabit yoga ploiesti - yoga slabit

Namaste!

 Multe dintre persoanele care frecventeaza clasele de yoga m-au intrebat daca exista vreo modalitate care sa le ajute sa isi tonifice abdomenul si sa elimine acele depozite incapatanate de grasime din zona abdominala. 

Grasimea de pe abdomen nu doar ca este inestetica si iti afecteaza increderea in sine si deci calitatea vietii, dar este uneori corelata de medici cu proasta functionare a anumitor organe interne.  Asadar trebuie  sa ne mobilizam sa scapam inteligent de depozitele de grasime din aceasta zona, nu doar pentru cresterea ego-ului ci pentru ca ignorand acest aspect ne periclitam sanatatea. 

In acest moment aria internetului este saturata de exercitii care promit arderea grasimilor si un abdomen perfect, iar salile de sport pline de instructori care se razboiesc in sfaturi (unele chiar deloc sanatoase) si exercitii. 

Acum ceva timp sub “indrumarea” unui antrenor personal, executam clasicele abdomene pana m-am ales cu un abdomen lucrat plus un inceput de hernie de disc si postura incorecta. 

Mi-a luat ceva timp pana am aflat ca majoritatea instructorilor de aerobic bine instruiti nu mai recomanda clasicele abdomene tocmai din aceasta cauza. Si am platit cu varf si indesat pentru ignoranta mea la vremea respectiva.

Dr. Richard Guyer, presedintele Texas Back Institute, declara in  Newsweek : “am renuntat sa le mai recomandam oamenilor sa faca abdomene acum mult, mult timp. Asta pentru ca flexarea aceea pune o presiune nesanatoasa asupra celui mai slab punct al coloanei. Sectiunea cu cei mai multi nervi si cea mai sensibila in privinta afectarii nervilor este in parte din spate a coloanei, exact partea cea mai solicitata in timpul acestui exercitiu”.

Yoga vine puternic din spate cu variante simple si eficiente, care pot fi practicate fara limita de varsta, dar este important sa intelegem ca pentru a scapa de grasimea de pe abdomen este necesar sa ne focusam si asupra alimentatiei, intrucat aceasta sta la baza cladirii unui corp armonios. 

In practica yoga alimentatia joaca un rol important, astfel ca yoginii autentici au o dieta ovo-lacto-vegetariana, studiile stiintifice confirmand clar beneficiile acestui stil de viata si importanta acestei diete atat pe planul fizic cat si mental si spiritual. Nu voi intra in profunzimile acestui aspect dat fiind ca nu doresc sa creez polemici, ci doar sa ajut pe cat imi sta in putinta. Ramane ca voi sa reflectati la ceea ce spunea Pitagora, in urma cu cateva milenii:

“  Doar hrana vie şi proaspătă îi poate permite omului să ramână sănătos, să fie fericit şi să simtă adevărul".

Lasam nutritia deoparte, insa este vital sa retinem ca aceasta reprezinta 70%  din modalitatea de reducere a grasimii din zona abdominala. In continuare va prezint cele 5 asane care trebuiesc practicate constant pentru a obtine inlaturarea depozitelor de grasime de pe abdomen:  

1.Bhujangasana. – postura cobrei intareste musculatura abdominala si elimina grasimea din aceasta zona daca este practicata regulat. De asemenea, deschide pieptul, tonifica muschii spatelui si ai bratelor si flexibilizeaza coloana vertebrala. 

2.Dhanurasana.  – postura arcului este una dintre cele mai bune asane care lucreaza toata grupa “core muscles” - muschii postulari, in special regiunea abdominala. Pentru a acoperi potentialul acestei posturi ne putem misca face-spate, acest lucru oferind un masaj profund organelor abdominale si pentru a activa sistemul digestiv. 

3.Naukasana- postura barcii este de asemenea excelenta in lupta impotriva grasimii de pe abdomen si de pe talie, lucrand in acelasi timp si musculatura spatelui si a picioarelor.

4.Kumbhakasana- postura plansei este cea mai simpla asana care ajuta la eliminarea grasimii de pe abdomen. Nu tonifica puternic doar abdominalii, dar lucreaza si musculatura bratelor, a umerilor si a spatelui, intareste si fesierii si musculuatura picioarelor. 

5.Pavanamukthasana- postura eliminarii aerului tonifica si ea musculatura din regiunea abdominala, venind la pachet cu multe alte beneficii printre care enumar masajul organelor abdominale, eliminarea excesului de vata dosha de la nivelul intestinelor, stomacului, oaselor ( exces care face ravagii in randul persoanelor trecute de 35-40 de ani, responsabil cu imbatranirea prematura, subtierea firului de par, a osteoporozei, Alzheimer, etc), inlatura durerile lombare, imbunatateste metabolismul, si regleaza nivelul de aciditate al stomacului.  Aceasta postura este inclusa in clasele de yoga anti aging dar si de healing datorita efectelor sale terapeutice si de regenerare.

   Precautii si contraindicatii:

Desi yoga se adreseaza tuturor, retineti ca nu toate asanele prezentate mai sus pot fi practicate oricum si de catre oricine. Daca aveti interventii chirurgicale recente in zona abdominala, daca sunteti insarcinate, aveti probleme cu articulatiile mainilor sau picioarelor, daca aveti tije in coloana vertebrala ori probleme cu aceasta, de la hernii de disc la spondiloze, etc, aceste asane va sunt contraindicate.

Iar pentru restul dintre dumneavoastra care s-au decis sa inceapa calatoria in fascinanta stiinta yoga, sfatul meu este sa practicati, macar la inceput, sub stricta supraveghere a unui profesor de yoga acreditat. Fiecare asana are contraindicatii si trebuie sa cunoastem modalitatea in care se intra si se iese dintr-o asana, cum ne concentram atentia pe corp si modul corect de respiratie in timpul executarii asanelor. 

In speranta ca v-am fost de folos, va astept la clasele mele de yoga traditionala din Ploiesti. Cu drag, #profadeyoga. 

Contact: 

-facebook: www.facebook.com/profadeyoga si pe www.facebook.com/pages/Equilibrium-Yoga-Ploiesti ;

-telefon: 0735 252246;

-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

O sapatamana magica sa aveti!

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework