ALL-INCLUSIVE la piscina - SECRETELE din spatele ofertei

Pik Elegance - all-inclusive piscina Pik Elegance - all-inclusive piscina

"O sa dea faliment", "o sa se duca acolo toti betivii", "n-are cum, o sa da sucuri proaste", "inseamna ca e piscina nasoala" - asa a primit comunitatea locala anuntul facut, pe surse, de myploiesti.ro, acum doua luni, care spunea ca o piscina din Ploiesti va lansa o oferta all-inclusive. Dupa doua luni, va putem spune ca pesimistii s-au inselat. 

"50 de lei pentru adulti, 25 de lei pentru copii. In banii astia primesti acces la piscina, sezlong, prosop si orice cantitate de apa, bere si suc pe care poti sa o bei. Vino la piscina Pik Elegance (www.facebook.com/pikelegance), prima piscina all-inclusive a Ploiestiului". Cum sa nu devii atent la o asemenea oferta, in conditiile in care la aproape orice piscina platesti intre 20 si 40 de lei doar pentru acces?! Plus ca in Ploiesti o oferta de tip all-inclusive a fost si ramane, deocamdata, o veritabila premiera

Am asteptat vreo doua saptamani, pentru a vedea daca oferta Pik Elegance este retrasa dupa ce aduce un volum rezonabil de clienti. Am mai asteptat doua saptamani, pentru a vedea daca oferta este modificata, sau daca apar alte conditionari. Apoi am asteptat sa vedem daca apar plangeri, legate de calitatea produselor oferite. De fiecare data, am asteptat degeaba. Acum, insa, convinsi ca oferta este valida, l-am luat la intrebari pe managerul complexului Pik Elegance, Sorin Nita, sa vedem cum a fost posibila oferta.

Cum a venit ideea unui all-inclusive la piscina?

Sorin Nita: Este o simpla idee de promovare a locatiei, o idee prin care ne-am dorit sa facem oamenii din Ploiesti sa vorbeasca despre complexul nostru. Ne-au spus-o multi, de asta-toamna incoace, ca Pik Elegance se simt ca la complexurile all-inclusive din Turcia. Practic, ideea s-a nascut pe baza acestui feedback. Ne-am spus"daca aratam ca un all-inclusive, de ce nu ne-am purta ca unul?". Am studiat cifrele, am vazut ca oferta este fezabila si i-am dat drumul.

Si cum arata cifrele? A meritat? Sunt destui clienti cat sa sustina cifrele in avantajul vostru?

Sorin Nita: Cifrele arata incurajator. Trebuie sa va spun ca avem parteneri care ne ajuta: Stella Artois, Pepsi si Bucovina ne-au furnizat produse foarte bune, intr-un parteneriat care ne permite o asemenea marja. In plus, dupa primele sase saptamani, va putem spune ca nu avem un consum atat de mare din partea clientilor. Noi ne asteptam la un consum mult mai mare dar s-a dovedit inca o data ca ploiestenii sunt clienti cu bun simt, si ca nu vin sa faca paguba. Vin, consuma cat vor, atat cat sa se simta bine, alaturi de copii, de familii si de prieteni. Despre numarul de clienti, pot sa va spun ca in Ploiesti si in zona periurbana sunt clienti suficienti pentru toate locatiile de acest gen. In momentul acesta, in Ploiesti sunt piscine pentru 20.000 de oameni, ori orasul si zona de langa oras au o populatie activa de minim 150.000 de persoane. 

Cum reusiti sa gestionati costurile cu intretinerea piscinei, cunoscute ca fiind foarte mari? Peste tot in oras, cand intrebi de ce costa atat de mult biletul de acces la o piscina, sunt invocate aceste costuri...

Sorin Nita: Piscinele de la Pik Elegance, si cea interioara, si cea exterioara, au cele mai noi sisteme de filtrare si purificare din oras. Totul se face prin sare, fara produse toxice. Piscinele sunt incalzite cu energie provenita de la panouri solare, asa ca vara nu sunt costuri atat de mari ca la alte piscine, care folosesc energie electrica din retea. Conteaza, pana la urma, tehnologia. Chiar daca fluxul de vizitatori este mare, in apa ajung si uleiuri si creme de plaja, noi reusim sa gestionam situatia cu brio.

Cum au primit ploiestenii oferta all-inclusive la piscina?

Sorin Nita: Au fost foarte entuziasmati, au fost foarte receptivi la programul nostru si la oferta noastra. Si pentru ca ne-au cerut sa introducem si alte produse, am inventat o oferta zilnica, diferita de la o zi la alta, de cocktailuri specifice verii si petrecerilor la piscina. Gasiti toate informatiile acestea pe facebook.

Pe cand si o oferta all-inclusive la piscina care sa includa si mancare, nu doar bauturi?

Sorin Nita: Cu siguranta vara viitoare vom avea si un sistem de carduri de membru in clubul Pik Elegance. 

Ok, atunci revenim la anul, cu un interviu...

Sorin Nita: Nu uitati sa reveniti la piscina, zilele astea. Se anunta un august torid, cu seceta... 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework