Adio lumanarele in restaurantele mari - VEZI CE-A MAI INVENTAT ISU

Adio lumanarele in restaurantele mari - VEZI CE-A MAI INVENTAT ISU

In prag de Craciun si de Revelion, ISU schimba regulile dramatic in industria ospitalitatii. Noua regula comunicata vineri va duce la schimbari majore in restaurantele mari, unde e de bun gust sa gasesti pe masa rezervata nu doar o scrumiera si o oliviera, ci si niste flori si lumanari care asigura o ambianta calda, placuta. Schimbarile vor fi cu atat mai dramatice in localurile care au ales o forma de iluminat minimal, discret, bazandu-se pe efectul creat de candele si lumanari.

Concret, ce s-a intamplat? ISU Bucuresti a transmis, vineri, urmatorul comunicat:

IN ATENTIA ORGANIZATORILOR DE CONCERTE, SPECTACOLE, INTRUNIRI desfasurate in aer liber sau in interiorul constructiilor in care au loc evenimente cu public numeros, in vederea clarificarii aspectelor ce privesc masurile de securitate la incendiu ce trebuie cunoscute si adoptate pentru astfel de situatii 

Caz 1. In vederea desfasurarii evenimentelor (spectacole, concerte, intruniri) in aer liber, cu capacitate mai mare de 200 de locuri pe scaune ori avand destinatie comerciala cu aria desfasurata / suprafata mai mare sau egala cu 2500 m2 este necesar sa obtineti in prealabil autorizatie de securitate la incendiu, conform prevederilor art. 30 din Legea nr. 307/2006, privind apararea impotriva incendiilor cu completarile si modificarile ulterioare, coroborat cu prevederilor art. 1 lit. r din H.G.R. nr. 1739/2006, completata si modificat cu H.G.R. nr. 19/2014. Documentele necesare sunt cele stabilite in prevederile art. 13 alin. 4 din Normelor metodologice de avizare si autorizare privind securitatea la incendiu si protectia civila, aprobate prin O.M.A.I. nr. 3/2011, prezentate in Anexa nr. 1. 

Caz 2. Pentru spectacole desfasurate in interiorul constructiilor (sali de spectacole, concerte si altele asemenea) pentru situatia in care spatiile sunt incadrate in categoria salilor aglomerate, (definite conform reglementarilor tehnice specifice domeniului securitati la incendiu) este obligatorie solicitarea/obtinerea autorizatiei de Securitate la incendiu a constructiei.  De asemenea mentionam ca: Folosirea flacarii: lumanari, faclii, torte si altele asemenea pe timpul spectacolelor de teatru, opera, opereta, a festivitatilor desfasurate in restaurante sau pentru ambianta ori divertisment in restaurante, baruri, cluburi, discoteci etc. este interzisa. Punerea in functiune a constructiei care se incadreaza, conform prevederilor art. 30 din Legea nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, numai dupa obtinerea autorizatiei de Securitate la incendiu.  
In cazul in care este obtinuta autorizatia de securitate la incendiu, iar organizarea evenimentului nu modifica conditiile care au stat la baza emiterii acesteia (capacitatea salii, numarul de fluxuri, destinatie, etc.), autorizatia este valabila numai insotita de documentatia tehnica vizata spre neschimbare, in conformitate cu prevederile art. 16 din Normele metodologice de avizare si autorizare privind securitatea la incendiu si protectia civila, aprobate prin O.M.A.I. nr. 3/2011.  

Pentru situatia in care prin organizarea evenimentului se schimba conditiile care au stat la baza emiterii autorizatiei de securitate la incendiu (schimbarea de destinatie, capacitate, fluxuri, etc.) sau constructia in ansablu nu este autorizata din punct de vedere al securitatii la incendiu pentru desfasurarea acestor evenimente, autorizatia de securitate la incendiu se emite pe baza documentelor prezentate in Anexele 2,3 prezentate mai jos.  

Precizam si faptul ca documentatia tehnica in vederea emiterii autorizatiei de securitate la incendiu se va depune obligatoriu cu cel putin 30 de zile inainte de realizarea evenimentului la sediul Inspectoratului.  

Planificarea, organizarea si desfasurarea spectacolelor fara obtinerea in prealabil a autorizatiei de securitate la incendiu atrage dupa sine raspunderea contraventionala, respectiv penala, dupa caz, conform prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, responsabilitatea revenind in totalitate/ fara echivoc tuturor factorilor implicati in conformitate cu prevederile art.9 din Legea nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor."

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework