Menu
Tablet menu
De ce nu e convenabil sa fii GAY in Romania De ce nu e convenabil sa fii GAY in Romania

De ce nu e convenabil sa fii GAY in Romania

Spre deosebire de alte state, România stipulează chiar în Codul Civil că o căsătorie nu poate fi încheiată decât între persoane de sex opus. Din aceasta cauza, un homosexual roman nu are dreptul să lase moştenire ceva partenerului său şi nici nu primeşte pensie de urmaş. Dacă perechea sa este în spital, în stare gravă, un homosexual nu poate sta lângă persoana iubită.

În şapte dintre statele Uniunii Europene, cuplurile de acelaşi sex se pot căsători, iar în alte 13 ţări, parteneriatele civile între persoanele de acelaşi sex sunt recunoscute. România sta alături de Bulgaria, Letonia, Lituania, Moldova, Serbia, Muntenegru şi Ucraina, in lista tarilor care stipulează în Codul Civil că actul căsătoriei poate fi încheiat numai între persoanele de sex opus. 

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

Articole înrudite

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

BEST OF

Style I Style II Style III