Menu
Tablet menu
Ce este HOMOFOBIA Ce este HOMOFOBIA

Ce este HOMOFOBIA si cum se manifesta?

Homofobia cuprinde o serie de atitudini și sentimente negative față de homosexualitate sau persoane care se identifică a fi ori sunt percepute ca fiind lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali ori intersex (LGBTI). Se poate manifesta prin apatie, dispreț, prejudecată, aversiune, sau ură, ce poate fi bazată pe o frică irațională, legată uneori de convingerile religioase. Homofobia este asociată comportamentului ostil și defectuos, cum ar fi discriminarea și violența pe baza orientărilor sexuale, neheterosexuale. Un cuvânt provenit de la homofobie este: homofob (subst.), descriind persoana care afișează homobobie sau despre care se crede că ar afișa.

Sunt recunoscute mai multe tipuri de homofobie, printre care:

  • homofobia instituționalizată,
  • homofobia religioasă
  • homofobia susținută de stat
  • homofobia internalizată.

Formele de homofobie față de grupurile sociale LGBT au nume specifice similare:

  • lesbofobie - homofobia asociată sexismului și manifestată față de lesbiene,
  • bifobia - manifestată față de bisexualitate și bisexuali
  • transfobia - îndreptată împotriva transsexialismului, transexualilor și persoanelor transgen, și persoanelor intersex, cu variație sexuală sau neconformitate de gen. 

 

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

Articole înrudite

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

BEST OF

Style I Style II Style III