Menu
Tablet menu

Sase motive ULUITOARE sa-i cumperi copilului o caciulita de lana.

Lâna este impermeabilă (mai exact “respinge apa”). Nu impermeabila ca o punga de plastic care ține apa. Dar daca arunci apă pe ceva de lână, apa se scurge imediat și nu ii udă, exact cum se scurge de pe spatele unei rațe, 

Lâna respiră. Lâna trece printr-un proces de fierbere, numit “fulling”, unde ea devine ca o mică plasă cu multe bule de aer. Rezultatul este un material care respiră foarte bine.

Lâna absoarbe umezeala - la nivel microscopic, lâna absoarbe umezeala. Chiar daca are la suprafața acel strat cu tendința de a respinge apa, in mijloc gasim un nucleu poros, in care poate stoca minuscule picături de apa pana la 30% din greutatea ei. Astfel, lâna nu ține rece chiar dacă este udă. 

Lâna încălzește iarna si vara ține răcoare - Datorita bulelor de aer (lâna poate avea până la 80% aer), ea este cosiderată “natural climate zone” și este un izolator foarte bun.

Lâna se auto-curăță și este antibacterială - Umezeala absorbită in combinație cu lanolina formează un fel de săpun care este antibacterial. Mirosurile urâte sunt și ele absorbite.

Lâna este rezistentă la foc - Lâna este singurul tip de fibră care rezistă in mod natural la foc. Sub foc puternic arde si lâna, însă e o ardere molcoma, iar dacă focul este indepărtat arderea se oprește (self-extintor). Acesta este unul dintre motivele pentru care lâna este preferată de armata US si de companiile care produc avioane. 

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

BEST OF

Style I Style II Style III