Menu
Tablet menu
physalis, cireasa-de-pamant sau lampionul-chinezesc physalis, cireasa-de-pamant sau lampionul-chinezesc

Totul despre physalis, zis si cireasa-de-pamant sau lampionul-chinezesc

Planta cu lampioane portocalii se numeste physalis, cireasa-de-pamant sau lampionul-chinezesc si are fructe bogate in vitamina C, potasiu, zaharuri si betacaroten.

Lampionul chinezesc nu necesita ingrijire speciala, creste in zone insorite si se inmulteste foarte usor.

Atentie! Si dupa uscare, Physalis-ul isi pastreaza forma fructelor, acestea schimbadu-si doar culoarea si textura. Fructele uscate de Physalis se folosesc pentru realizarea unor ornamente deosebite de plante, tocmai pentru ca sunt foarte interesante.

Semintele se gasesc in fructele uscate si trebuiesc plantate primavara, la o adancime de 10 cm si au nevoie de un sol bogat, cu drenaj bun. Physalis-ul are nevoie de soare direct si temperaturi de peste 20 de grade. Nu face flori si fructe daca nu are 5 ore de soare zilnic. 

Iarna, Physalis-ul are nevoie de protectie la inghet

Fructele portocalii sunt comestibile, putand fi consumate crude sau sub forma de salate de fructe. Se mai fac si dulceturi sau marmelade. Sunt bogate in vitamina C, bune laxative in ceai si bun antireumatismal, decongestiv, diuretic si febrifug. 

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

1 comentariu

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

BEST OF

Style I Style II Style III