Vin de Garaj - Castiga o raritate de vin - Merlot de la CRAMA FLORICEL

Vin de Garaj - Castiga o raritate de vin - Merlot de la CRAMA FLORICEL

Daca n-ai auzit niciodata de vinuri de garaj, stai linistit, putini au auzit. Denumirea "vinuri de garaj" face trimitere la originile acestui tip de vin, produs initial de un grup de viticultori inovativi din regiunea Bordeaux din Franta. La mijlocul anilor 90, in semn de dezacord cu ceea ce devenise, la nivel mondial, vinul de Bordeaux, grupul a lansat un alt vin. Tinut in alte conditii, tratat diferit, vinul de garaj a avut un succes instantaneu. Vinul era mai tare si mai fructos, cu un gust mai dulce. Vinurile de garaj au generat si controverse serioase: "puristii" au spus ca vinul de Bordeaux neinvechit nu reflecta spiritul zonei, specificitatea soiurilor si modul de cultura al strugurilor.

Anii au trecut, scandalurile s-au atenuat, iar acum, termenul "vin de garaj" caracterizeaza produsul unui viticultor care face ce vrea cu strugurii, oferind un sortiment de vin cunoscut, dar cu un gust aparte. tocmai datorita modului in care il face. Vinurile de garaj nu reprezinta o afacere pana nu cunosc consacrarea: cantitatile sunt mici, originile nu trebuie justificate cu documente de origine, etc. In aceasta noua lumina, vinurile de garaj sunt considerate a fi "handmade" si au o valoare deosebita, dupa ce creatorul lor este recunoscut ca specialist la concursurile de profil. In strainatate, o astfel de sticla de vin ajunge sa se vanda la preturi astronomice, fiind considerate raritati si delicatese. 

Myploiesti.ro a descoperit in Ploiesti un producator de vinuri de garaj. F este pasionat de vin si un bun cunoscator, mai ales ca a lucrat, ani la rand, intr-un restaurant de lux din Germania. De un an, isi produce singur un sortiment de Merlot ca vin de garaj. Numele ales: Crama Floricel (pagina de Facebook AICI). F si-a cumparat sticle, dopuri, capisoane, utilaje specifice imbutelierii, iar etichetele sunt facute de copii sai. N-o sa gasiti in nici un magazin vinul Crama Floricel. F nu vrea sa-l vanda. Il consuma, cu cei dragi, si-l mai ofera prietenilor. Pana acum, nimeni n-a spus despre vinul Crama Floricel altceva decat ca este  minunatie.

Myploiesti.ro a primit, de la F, o sticla de vin Crama Floricel si o ofera ca premiu acelor ploiesteni interesati de orasul in care locuiesc. Deschide oricare din imaginile marcate cu tag-ul "concurs myploiesti" (le gasesti pe toate aici - /myploiesti.ro/concurs), lasa un comentariu cu raspunsul corect, si poti castiga, prin tragere la sorti, o sticla de vin Crama Floricel. Vei deveni astfel unul dintre putinii romani care beau un vin de garaj romanesc. 

Castigatorii vor fi anuntati, prin email, pe 1 decembrie. Succes.

Articole-concurs castigate deja: LISTA

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework