Sfaturi pentru un Revelion reusit - In avion

Sfaturi pentru un Revelion reusit - In avion

Anul 2015 bate la usa! Indiferent unde iti petreci Noaptea dintre Ani – in tara sau in strainatate, fii informat! Afla ce drepturi ai in calitate de consumator si urmeaza sfaturile A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons pentru a avea un Revelion reusit!

Calatoresti cu avionul? Nu ti se permite imbarcarea, zborul tau este anulat ori s-au facut rezervari peste limita locurilor disponibile? Atunci ai dreptul:

fie sa iti continui calatoria folosind mijloace de transport comparabile,

fie sa obtii rambursarea pretului biletului si, daca este cazul, sa beneficiezi de transport gratuit inapoi la punctul de plecare.

Intarzieri majore – ai dreptul la rambursarea costului biletului daca zborul intarzie mai mult de 5 ore. Din momentul in care accepti solutia rambursarii, compania aeriana este scutita de obligatia de a-ti asigura continuarea calatoriei sau de a-ti oferi alt tip de asistenta.

Compania aeriana are datoria de a te informa asupra drepturilor de care beneficiezi si asupra motivelor refuzului imbarcarii, anularii zborului sau intarzierii prelungite a acestuia (in general, este vorba despre orice intarziere de peste 2 ore, cu exceptia zborurilor pe distante de peste 3 500 de km, caz in care se iau in considerare intarzieri de pana la 4 ore).

Daca bagajele pe care le-ai predat la check-in sunt pierdute, deteriorate sau au sosit cu intarziere, ai putea avea dreptul la o despagubire din partea companiei aeriene, cu o valoare de pana la aproximativ 1 220 euro.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework