RAZBOIUL PET-urilor a scapat de sub control - incendierile si distrugerile sunt la ordinea zilei

RAZBOIUL PET-urilor a scapat de sub control - incendierile si distrugerile sunt la ordinea zilei

Ii vedem peste tot, si-i privim cu o oarecare compasiune. Sunt prosti imbracati, conduc atelaje modeste, sau trag de caruturi supradimensionate. Unii administratori de bloc le-au dat cheile de la platformele de gunoi, sau de la ghene, pentru a le facilita accesul la singurul lucru care ii intereseaza PET-urile de plastic.

Gresim. Ploiestenii ar trebui sa se poarte altfel cu culegatorii de PET-uri. O parte importanta din mizeria din jurul blocurilor li se datoreaza. In plus, distrug tot ce le sta in cale. In cursul anului 2013, culegatorii de PET-uri de plastic, in mare majoritate tigani, au incendiat 120 de containere de gunoi, au furat alte cateva zeci, au distrus plasele de protectie la circa 30 de platforme de colectare si au impus mii de ore de lucru pentru curatarea mizeriei lasate in urma. O atitudine mai ferma, apelarea Politiei sau a Politiei Locale, ori de cate ori vedem un astfel de personaj la ghena, ar reduce cu mult problemele create de ei.

De departe, cea mai mare problema este incendierea containerelor. De ce o fac? Pentru ca oamenii sa nu mai depoziteze acolo PET-urile, si sa le lase, ca pe vremuri, in jurul ghenei de gunoi menajer. Dincolo de motivatia primitiva, care ne arunca inapoi cu zece ani, incendierea platformelor sau a containerelor creaza un risc de incendiu important. In 2013, trei masini au fost la un pas de distrugere din acest motiv.

Vrei un oras mai curat? Implica-te. 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework