Povestea Colladeter, medicamentul anti-SIDA inventat de un roman

Povestea Colladeter, medicamentul anti-SIDA inventat de un roman

In iulie 1995, ziarul România Libera scrie povestea tristă a Colladeter, medicamentul-minune, care vindeca SIDA, inventat de un roman. Interviul pleacă de la repetatele refuzuri ale Ministerului Sănătății de a omologa un medicament inventat în România.

Reporter - În procesul verbal încheiat cu ocazia întâlnirii între dl dr. Joseph Cruz şi reprezentanţii Institutului pentru Controlul de Stat al Medicamentului se precizează: "Dr. Cruz Joseph şi-a exprimat scuzele în legătură cu imposibilitatea de a prezenta documentaţia necesară începerii testărilor cum se convenise în cele patru întrevederi anterioare". De ce nu ati adus documentatia domnule doctor, conform Protocolului semnat săptămâna trecută?

- Am considerat că materialul explicativ predat de mine a fost citit de cel puţin un specialist şi lucrurile sunt clare pentru toată lumea. Deci puteam trece la determinări.

Reporter - Ce ați aflat la lnstitut?

- Am întâlnit o rigiditate şi mai mare ca până acum. Nici nu-i acuz. Ei sunt obligaţi să respecte nişte norme impuse de Ministerul Sănătăţii. Consider însă că M.S. avea obligaţia până acum să consulte opinia specialiştilor. De doi ani, de când am venit în România, nu am avut ocazia să răspund întrebărilor unor specialişti. Eu am venit aici să construiesc, nu să distrug. Colladeter vindecă, iar efectele lui sunt cunoscute în întreaga lume, inclusiv de membrii O.M.S. Când 72 de ţări îmi brevetează invenţia, mie mi se reproşează în România, evident nu de către oameni de ştiinţă, că prezentarea nu are caracter ştiinţific (?!).

Reporter - Cu toate acestea v-ati cerut scuze. De ce?

- Cred că mai presus de disensiuni şi luptă de orgolii este izbânda sănătăţii. Servim cu toţii o cauză care va permite milioanelor de oameni de pe glob, bolnavi azi, să-şi recapete sănătatea. Scopul nobil, pe care doar Graţia Divină ni l-a permis, nu admite ranchiună, ci impune bună intelegere si dragoste de oameni. Era firesc să-mi cer scuze cănd am constatat că rigiditatea celor de la Institut e generata de lipsa de inţelegere. Cei vinovati pentru conducerea lucrurilor pe o pistă falsă a lipsei de interes nefiind acolo, cineva trebuia să-şi asume responsabilitatea. Eu am făcut-o.

Reporter - Nu credeti că declaratiile bolnavilor tratati de dumneavoastră ar trebui să schimbe atitudinea M.S.?

- Sunt foarte mâhnit că s-a creat o astfel de atmosferă în jurul pacientilor mei. Ei sunt hăituiti acum de presă şi televiziune şi răspund intrebărilor curioase ale reporterilor. Ce vină au ei? Eu am vindecat oameni din întreaga lume. Nu pacientii sunt cei care trebuie să vorbească, ci eu. Lăsati-mi bolnavii în pace! Discutia trebuie să o port eu, cu specialiştii, astfel încât ei, la rândul lor, să transmită M.S. ce este Colladeter, eficienta şi utilitatea lui. Nu pot întelege! Dosarele mele sunt tabu pentru medicii şi cercetătorii din domeniul HIV/SIDA, în schimb stau la dispozitia tuturor celor care nu se pricep din administratie...

Reporter - Credeti că are vreo şansă Colladeter să fie omologat în România? Vă întreb acum după toate piedicile pe care le-ati intâmpinat.

- Un lucru este sigur. Dacă voi fi anuntat că testările durează între 3 şi 6 luni, voi accepta oricare dintre propunerile pe care le-am primit de la marile puteri externe în domeniu. Să nu credeti că am venit întâmplător aici. Prin Colladeter, României i se deschidea o perspectivă greu de atins în umbra "gigantilor". Şi nu numai atât, presiunea exercitată aici constă în numărul mare de copii infectati. Dacă însă nu vă pasă de copii şi preferati să asistati la producerea Colladeter, asemenea AZT, DDI în alte părti, alegerea vă apartine. Eu am cel putin 72 de tări la dispozitie îq care pot declanşa procesul de omologare. Nu trece o zi fără să primesc 5- 6 telefoane cu propuneri concrete de incepere imediată a testărilor toxico-logice pe animale. Nimeni nu pretinde altceva decât căteva flacoane de medicanent. Sub 50.

Articolul continuă cu un testimonial. "L-am adus pe braţe, se sufoca şi dădea ochii peste cap. De la Constanţa pănă in Bucureşti ne-am oprit de 20 de ori, disperaţi că-l pierdem. Se învineţea şi nu-i ajungea aerul. Dna dr. Maria Mătuşa, medic la Spitalul Municipal Constanţa, ni l-a dat acasă şi ne-a spus că în 24 de ore s-a terminat cu el. Nici nu ştim când ne-am urcat în maşină şi cum am ajuns la doctorul Cruz", povesteste mama Iui Cosmin Munteanu, care işi stăpânea cu greu lacrimile când ne-a relatat ziua de coşmar pe care a trăit-o. De cinci zile, Cosmin, care abia a implinit şase ani, se află în tratament cu Colladeter. Doctorul Joseph Cruz nu a suportat să-i moară în braţe copilul şi a început tratamentul. "După prima injecţie, la numai câteva ore, copilul a început să respire regulat. După două zile, tusea a încetat. În a patra zi a cerut de mâncare. El care nu mai înghiţea de trei săptămâni decât lichide! În spital i s-au făcut repetate transfuzii şi perfuzii pentru că nu-l puteam hrăni altfel." Cosmin s-a întors la viaţă după ce medicii l-au externat, să moară acasă. După cinci zile de tratament, Cosmin cere de mâncare şi doarme liniştit. Un copil de numai şase ani condamnat fără echivoc la moarte, revine, văzând cu ochii, printre noi.

Medicamentul Colladeter a fost făcut în România pe baza unor substanțe naturale, produsă de o plantă din Africa, Mimosa pudica linn. Investiția din 1995 a fost enormă - circa 200.000 de dolari, dar în afară de ICECHIM, care confirmă prin analize chimice că medicamentul conține produse sută la sută naturale, și de OSIM, care i-a acordat în 1995 medalia de aur, Comisia Medicamentului de la Ministerul Sănătății a refuzat omologarea și a cerut datele care reprezintă secrete medicale. În 2004, s-a reușit obținerea unui brevet de invenție, după zece ani de la depunerea documentelor, pentru "obținerea unui complex cu activitate antivirală, utilizat în tratamentul sindromului imuno deficitar dobândit (SIDA), fără efecte secundare".
Din 2012, brevetul pentru Colladeter aparține altei firme.

 

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework