Menu
Tablet menu

De Ziua Femeii, Libertatea a scris despre patru ploiestence - Ele CONDUC MAŞINI DE 40 de tone prin Europa

Ramona, Rozina, Ruxandra şi Sofia sunt şoferiţe la Cartrans Ploiesti, una dintre cele mai mari firme de transporturi din România, scrie www.libertatea.ro . Chiar şi de Ziua Femeii, cele şase conduc câte o maşina grea cât 40 de autoturisme, pe autostrăzile Europei.

“Lumea transporturilor este strictă: marfa are prioritate în faţa vieţii personale”, consideră Decebal Popescu, directorul companiei la care lucrează cele patru şoferiţe, iar femeile, ca şi restul angajaţilor, ştiu foarte bine acest lucru. Tocmai de aceea, Ramona, Roxina, Ruxandra şi Sofia sunt astăzi la volan, pe şoselele din Europa. Rozina Zavera e singura femeie care a în 2013 a participat la finala pe ţara a celor mai tari şoferi de Tir şi s-a calificat pe locul 21. A ales acestă meserie în urmă cu şase ani, din dorinţa de a fi mai aproape de soţul ei. ”Mă amuză surpriza de pe chipul unor colegi, în trafic, când realizează că la volanul camionului e o femeie”, povesteşte Rozina. La fel ca şi ea, colegele Ruxandra Săraru şi Ramona Cîrstea s-au urcat la volan tot pentru a-şi însoţi bărbaţii în curse. Ramona s-a îndrăgostit de această meserie la 16 ani, datorită fraţilor ei. De partea cealaltă însă, Sofia Pasăre este şofer de TIR din noiembrie 2009. De atunci, Sofia e tot pe drum. E mândră de reuşita ei şi este fericită că astfel are ocazia de a vedea locuri inaccesibile multor oameni.

 

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

Articole înrudite

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

BEST OF

Style I Style II Style III