Cartrans Ploiesti, partener EFDEN, casa cu care Romania socheaza Europa

Cartrans Ploiesti, partener EFDEN, casa cu care Romania socheaza Europa

Produce curent electric şi legume, deopotrivă. Îşi modifică temperatura în funcţie de anotimp şi poate fi dirijată de la distanţă. Îi poţi oricând modifica pereţii din interior şi trăieşte până la 4 secole. Casa solară realizată de o echipă de 70 de studenţi români de la diferite facultăţi din Capitala se pregateste sa ajunga la cea mai prestigioasă competiţie de arhitectură solară sau de case eco, de la Verssailles, Franţa. La prestigioasa competiţie mai participa alte 19 case din 16 ţări, precum SUA, Franţa sau Germania.

Casa 100% românească poate fi controlata prin intermediul unui telefon sau al unei tablete. Poti, de exemplu, să decuplezi fierul de călcat uitat în priză. Locuinţa produce mai mult curent electric decât consumă, iar pereţii pot fi mutati sau rabatati după pofta locatarilor. Materialele folosite îşi reglează temperatura în funcţie de vremea de afară. Pret estimat - 120.000 euro.

"Nu vorbim de economii, vorbim de faptul că nu mai ai facturi pur şi simplu. Această casă consumă mai puţin decât produce. Ea are o producţie de 6800 de kw pe an şi consumă doar 6300 de kw pe an. Într-un cartier, practic ar crea o comunitate întreagă, şi sera ca obiect de socializare... ieşi în seră, stai, vezi ce face vecinul, mai vorbeşti cu el, vezi ce-a făcut, vrei să plantezi şi tu şi tot aşa şi se creează relaţii între oameni. Imediat ce ne întoarcem din Franţa vom demara şi partea de industrializare, sperăm să fie un succes", spun oficialii Efden.

Cei 70 de studenţi care au lucrat voluntar la proiectul casei inteligente au fost susţinuţi de zeci de sponsori, dar şi de guvern şi de universităţi. Pana acum, locuinţa solară a stat mai bine de o lună în parcarea unui centru comercial din capitală, Ea va pleca, bucată cu bucată, spre Franţa, transportata de Cartrans, singurul sponsor din Ploiesti al proiectului. (vezi FOTO).

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework