Legaturi suspecte intre un PDL-ist de rand inalt din Ploiesti si un membru Cosa Nostra arestat la Bucuresti

Legaturi suspecte intre un PDL-ist de rand inalt din Ploiesti si un membru Cosa Nostra arestat la Bucuresti

Potrivit propriei declaratii de avere, 60.000 de lei a incasat, anul trecut, de la firma Itecol Tehnica, consilierul PDL Gheorghe Sarbu. Si ce, ai fi tentat sa spui? N-are voie omul sa fie director general la o firma? Are. Dar pachetul majoritar de actiuni la Itecol Tehnica ii apartine lui Sergio Pileri, cel arestat, recent, la Bucuresti, pentru implicarea intr-o afacere de spalare de bani cu conexiuni care duc de la groapa de gunoi Glina pana la faimoasa familie mafiota Ciancimino, din Palermo.

Firme din Ploiesti au ascuns banii mafiei

Inca din anii 2000, in presa locala, dar si in cea internationala, s-a scris despre legaturile dintre cateva firme din Ploiesti si unul dintre capii Cosa Nostra, Massimo Ciancimino, fiul fostului lider Cosa Nostra, Vito Ciancimino. Cotidianul naţional italian „Corriere della Sera" citat de Adevărul scria inca din 2010 că majoritatea averii liderului mafiot Massimo Ciancimino, de 400 de milioane de euro, ­s-ar afla ascunsă în România, în afaceri de depozitare a deşeurilor din România.

De la Agenda21 la Salub si Glina

Un volum enorm de afaceri (ale lui Massimo Ciancimino) se pare că a fost derulat de firma Agenda 21 SA, societate de drept român, rezultat din activităţi din domeniul reciclării deşeurilor: de la depozitele de deşeuri, inclusiv una considerată printre cele mai mari din Europa (Glina), până la societăţile de selectare şi transformare şi eliminarea a nămolurilor toxice". Firma Agenda 21 SA Bucureşti era controlată în prezent de fraţii Sergio şi Giuseppe Pileri, locotenenţi ai lui Massimo Ciancimino, arestat în Italia in 2011. Cei doi au cumparat in 2004 pachetul majoritar de acţiuni la Salub SA Prahova si unul similar la Ecorec SA, firmă care administrează groapa de gunoi de la Glina.

Hipodromul, o afacere ratata

Fratii Pileri au mai vrut sa faca o afacere la Ploiesti: hipodromul, asociind o alta firma din grup, Bio Agri Est, cu firma italiană Ippodromi & Citta. Asocierea cu fostul primar Emil Calota a esuat.

Patronii lui Gheorghe Sarbu, mafioti dovediti

Recent, fratii Pileri au dat de greu. Sergio Pileri, administrator al gropii de gunoi de la Glina, au fost reţinuţi, luni, în baza unui mandat european de arestare, emis de autorităţile italiene, pentru tentativă de spălare de bani în favoarea mafiei italiene. Pileri urmează să fie extrădat în Italia. Firmele care administrează groapa de gunoi Glina ar fi spalat sute de milioane de euro, bani provenind din averea ilicită a Cosa Nostra.

Mai jos aveti actionariatul firmei unde director general este consilierul PDL Gheorghe Sarbu. Fara comentarii.

ITECOL TEHNICA SRL -Ploiesti,Str.Garlei nr.15. Conform Planului de Reorganizare al Itecol Tehnica, facut in anul 2010 de Euroins Consulting, firma Itecol Tehnica este detinuta de trei actionari: 

  • Pileri Sergio - 99.9% din actiuni
  • BIO AGRI EST SRL - 0.053% din actiuni
  • PILERIUS COMPANY SRL - 0.014% din actiuni

De unde si pana unde Gheorghe Sarbu?

Revolutia l-a prins activist de partid, la Petrotel. Speriat de reactia oamenilor, care au vrut sa-l arunce de pe o instalatie in decembrie 1989, Gheorghe Sarbu a migrat catre fosta regie locala de apa, gaze si salubritate. Asa a ajuns la Salub, inaintea italienilor din Cosa Nostra. Desi nu pare, Gheorghe Sarbu este un personaj influent in PDL Ploiesti, dar si in Consiliul Local Ploiesti. Legaturile lui cu firmele de salubritate l-au facut sa controleze voturile tiganilor gunoieri din Ploiesti. Este recunoscut ca lider si in partid, in mandatul fostului primar Andrei Volosevici conducand autoritar grupul consilierilor PDL. Mai nou, Gheorghe Sarbu poate sa devina, daca PNL si PDL vor schimba majoritatea in Consiliul Local Ploiesti, urmatorul viceprimar al orasului. Pana atunci, ramane un personaj haios. Dezacordurile sale sunt celebre, la fel confuziile de termeni, atunci cand vorbeste. Nu de putine ori, colegii au crezut ca e baut, pentru ca abia se intelegea ce spune. Tot ce face sau reprezinta Gheorghe Sarbu nu-l califica pentru un asociat al unor mafioti diabolici. Pare, mai degraba, genul de persoana pe care o tii in fata unei structuri ilegale ca sa incaseze, cu naivitate, tot ce vine din partea statului.

Asteptam, in vederea publicarii, la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., un punct de vedere al consilierului PDL Gheorghe Sarbu.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework