Opt lucruri pe care e bine sa le stii despre cauciucurile de iarna

  1. Anvelopele de iarnă se monteaza cand temperatura coboară sub 7 grade Celsius, chiar dacă asfaltul nu e acoperit cu zapada. pentru ca au aderenţă mai bună decât cele de vară,
  2. In Codul Rutier, utilizarea cauciucurilor de iarnă NU este condiţionată de o anumită perioadă de timp, ci doar de starea carosabilului. Conducerea pe drumurile acoperite cu zăpadă, polei sau gheaţă fără ca masina să fie dotata cu anvelope de iarnă constituie CONTRAVENŢIE; risti sa ramai fara talon si sa dai o amenda de 720-1600 de lei.
  3. Autoturismele personale şi autovehiculele de transport persoane cu maxim 9 locuri pe scaune trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe TOATE ROŢILE.
  4. Autovehiculele de marfă mai grele de 3,5 tone şi al autovehiculele de transport persoane cu mai mult de nouă locuri trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau să aibă montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.
  5. ANVELOPELE DE IARNĂ acceptate de legislaţia românească şi europeană sunt cele inscripţionate pe lateral cu unul dintre simbolurile "M+S", "M.S.", "MS" sau "M&S".
  6. Anvelopele "all seasons" pot fi acceptate dacă au marcajul specific anvelopelor de iarnă ("M+S", "M.S.", "MS" sau "M&S").
  7. În cazul în care circulaţi în lunile de iarnă fără cauciucuri de iarnă şi carosabilul este uscat, Poliţia Rutieră NU are dreptul să vă amendeze, dar iti poate interzice continuarea drumului dacă în faţă există porţiuni acoperite cu zăpadă, polei ori gheaţă
  8. Firmele de asigurări nu despăgubesc daunele pe Casco dacă accidentul s-a produs în condiţii de iarnă, iar maşina asigurată nu era dotată cu ANVELOPE DE IARNĂ.
Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework