Cele trei motive care fac un computer Apple mai sigur decat un PC obisnuit

1. Apple dezvolta atat hard-ul, cat si soft-ul, astfel ca cele doua componente esentiale sunt extrem de bine integrate, totul functionand cat mai usor. Aceasta integrare se regaseste in faptul ca Mac este un sistem usor de utilizat, aplicatiile pot fi usor sterse si sunt eliminate la maxim lucrurile care consuma inutil energie.

2. Sistemul de operare al Apple este celebru pentru siguranta, pentru faptul ca amenintarile informatice reprezinta un pericol estrem de mic. De ce Mac-urile sunt ferite de "valurile" de malware care au facut ravagii in randul computerelor cu Windows? Sunt doua motive: unul economic si unul tehnologic. Cel economic tine de faptul ca Mac-urile sunt mult mai rare decat PC-urile cu Windows, cota lor fiind de 6%. Pentru infractorii informatici castigurile sunt mult prea mici in raport cu efortul pe care trebuie sa-l depuna la Mac, astfel ca prefera sa atace Windows-ul care detine peste 90% din piata.

3. Motivul tehnic tine de modul in care e construit OS X care are Unix la baza si este, in termemi informatici "sandboxed" avand o serie de "usi blindate" care tin amenintarile la distanta, nepermitand-le sa intre in nucleul sistemului. Continuand comparatia cu o casa pe care spargatorii o "iau la ochi", Mac-ul este o casa cu sistem de alarma performant, in timp ce la Windows vorbim de una fara sistem de alarma. Datorita naturii designului sau, OS X face ca virusii pentru el sa fie greu de scris si sa se auto-propage foarte greu. Pentru Windows, crearea programelor mailitoase este mult mai usoara.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework