Cum arata planul de actiune al Coral Impex la Ploiesti

Coral Impex Ploiesti Coral Impex Ploiesti

Avand in vedere informatiile aparute in presa, pentru informarea corecta, atat a dumneavoastra cat si a cetatenilor, S.C. CORAL IMPEX S.R.L. comunica urmatoarele:

In data de 16 octombrie 2014, Consiliul Local al Municipiului Ploiesti, prin Comisia de negociere pentru modificarea si completarea contractelor de delegare de gestiune prin concesiune a serviciului de salubritate, a transmis societatii noastre o solicitare privind prezentarea unei fundamentari tehnico-economice pentru investitiile cuprinse in Strategia locala privind dezvoltarea si functionarea pe termen mediu si lung a serviciului de salubrizare si de gestionare a deseurilor la nivelul municipiului Ploiesti. Aceasta solicitare viza prezentarea a trei variante de fundamentari tehnico-economice, respectiv pentru toate investitiile mentionate de la punctele 1 la 5, pentru investitiile mentionate la punctele1,2,4, 5 si pentru investitiile mentionate la punctele 1,4,5. Potrivit solicitarii sus amintite, societatea noastra a depus in data de 06 noiembrie 2014 cele trei variante privind fundamentarea tehnico-economica aferenta investitiilor solicitate.

In data de 10 noiembrie, cu ocazia primei sedinte a Comisiei de negociere, a fost prezentat pe larg modul de realizare a investitiilor de catre S.C. CORAL IMPEX S.R.L., stabilindu-se de comun acord anumite modificari ale proiectului, urmand ca in data de 20 noiembrie 2014 membrii Comisiei sa se intalneasca pentru analiza proiectului modificat pentru varianta 1 a fundamentarii tehnico-economice. Ca urmare a modificarilor dispuse, in data de 20 noiembrie 2014, in cadrul sedintei Comisiei de negociere s-au discutat aspecte legate de: durata de realizare a investitiilor, durata de prelungire a contractului, modelul actului aditional de modificare a contractului, stabilindu-se ca urmatoarea sedinta sa aiba loc in data de 03 decembrie 2014.

In data de 03 decembrie 2014, in cadrul sedintei Comisiei de negociere s-au purtat discutii asupra modelului de act aditional de modificare a contractului. Ca urmare a diverselor aspecte semnalate, pana in momentul de fata proiectul a fost prorogat de trei ori, apreciindu-se faptul ca investitiile ce urmeaza a fi realizate au o importanta semnificativa pentru populatia Municipiului Ploiesti, insa, pentru a nu exista incertitudini asupra proiectului, s-a dorit precizarea cat mai clara a tuturor aspectelor legate de realizarea acestor investitii. Potrivit unei solicitari a municipalitatii, s-a procedat la modificarea proiectului initial, investitiile solicitate a fi realizate fiind numai cele legate de amenajarea paraului Dambu pe portiunea indicata si amenajarea ansamblului de constructii pentru neutralizarea solutiilor folosite in activitatile de deratizare, dezinsectie, dezinfectie.

Astfel, pentru informarea corecta a opiniei publice, dar mai ales pentru a evita denaturarea adevarului, dorim sa facem cateva precizari cu privire stadiul actual al proiectului care consta in:

Realizarea unui ansamblu de constructii pentru neutralizarea solutiilor folosite in activitatile de deratizare, dezinsectie, dezinfectie, ansamblu care include:  

Amplasare si punere in functiune a unui incinerator pentru cadavre de origine animala;

Camera frigorifica pentru depozitarea temporara a cadavrelor de animale;

Camera de transare si prelevare probe biologice;

Statie de epurare ape uzate;

Hala de decontaminare pentru spalare si dezinfectare recipienti si mijloace de transport;

Bazin de colectare ape uzate;

Filtre sanitare, spatii administrative, imprejmuiri teren, perdele de arbori;

Cabinet veterinar pentru determinari diagnostic, prelevare de probe pentru analize de laborator, vaccinari, deparazitari, tratamente.

Facem precizarea ca proiectul privind ansamblul de constructii pentru neutralizarea solutiilor folosite in activitatile de deratizare, dezinsectie, dezinfectie a fost realizat de catre S.C. CONSPROIECT S.A., valoarea investitiei fiind de peste 2.100.000 lei fara T.V.A. Aceasta statie de incinerare este de ultima generatie, respecta standardele Uniunii Europene si nu prezinta pericole pentru sanatatea umana. Durata de realizare a acestei investitii este de 4 ani de la momentul incheierii actului aditional de prelungire cu conditia ca municipalitatea sa sprijine S.C. CORAL IMPEX S.R.L. in obtinerea avizelor si autorizatiilor in termen de sase luni, sau 3,5 ani de la momentul obtinerii avizelor si autorizatiilor necesare.

Investitia mentionata la punctul trei literele b), c) si d) vizeaza amenajarea portiunii de traseu a paraului Dambu dintre str. Namoloasa si str. Mihai Bravu. Aceasta investitie presupune:

Curatarea albiei de doua ori pe an in lunile martie si octombrie;

Executia unei imprejmuiri pe ambele maluri avand o inaltime de 1,2 metri;

Executia a 12 porti de acces si 12 structuri de beton pe maluri de la cota superioara taluz la talveg;

Protejarea taluzelor cu geotextil impregnat cu seminte de iarba;

Regularizarea cursului de apa printr-un canal in albia vaii paraului Dambu de 0,5 metri adancime si 1,8 metri latime

Amplasarea de deversoare care sa mentina un debit constant in canal, de minim 40 cm adancime.

Reconditionarea celor doua punti pietonale existente.

Facem precizarea ca proiectul privind amenajarea acestei portiuni a paraului Dambu a fost realizat de catre S.C. CONSPROIECT S.A., valoarea investitiei fiind de peste 2.300.000 lei fara T.V.A. Durata de realizare a acestei investitii este de 5 ani, in doua etape: prima etapa vizeaza realizarea investitiei pe tronsonul cuprins intre str. Mihai Bravu si sensul giratoriu de pe str. Apelor pana in luna mai 2016;  etapa a doua etapa vizeaza realizarea investitiei pe tronsonul cuprins intre sensul giratoriu de pe str. Apelor si str. Namoloasa, in urmatorii 3,5 ani de la finalizarea primului tronson. In ceea ce priveste investitiile privind constituirea bazei de date, realizarea campaniilor de impadurire precum si masurile de constientizare a populatiei, mentionam faptul ca S.C. CORAL IMPEX S.R.L. va realiza aceste investitii in valoare de aproximativ 1.400.000 lei fara a le supune amortizarii prin tarife. CEEA CE ESTE EXTREM DE IMPORTANT DE PRECIZAT ESTE FAPTUL CA INVESTITIILE CONSTAND IN:

Amplasare si punere in functiune a unui incinerator pentru cadavre de origine animala;

Camera frigorifica pentru depozitarea temporara a cadavrelor de animale;

Camera de transare si prelevare probe biologice;

Statie de epurare ape uzate;

Hala de decontaminare pentru spalare si dezinfectare recipienti si mijloace de transport;

Bazin de colectare ape uzate;

Filtre sanitare, spatii administrative, imprejmuiri teren, perdele de arbori;

Cabinet veterinar pentru determinari diagnostic, prelevare de probe pentru analize de laborator, vaccinari, deparazitari, tratamente.

Plantatiile de pomi

Amenajarea paraului Dambu.

VOR FI PREDATE PRIMARIEI MUNICIPULUI PLOIESTI DUPA PUNEREA LOR IN FUNCTIUNE.

Director General, Badea Alexandru

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework