Cea mai noua ESCROCHERIE - Vezi cum te poti feri de ea!

cum te feresti de escrocherii cum te feresti de escrocherii

Intrucat in zonele strazilor Republicii, Gheorghe Doja, in cartierul 9 Mai dar si in alte cartiere ale orasului Ploiesti au aparut din nou persoane ce solicita bani, in numele companiei Rosal, invocand o campanie de intr-ajutorare a unor angajati care ar fi suferit accidente sau alte evenimente, Rosal Ploiesti anunta ca se dezice de aceste persoane si de actiunea acestora. "Sfatuim cetatenii sa nu dea curs unor astfel de solicitari", se mai anunta in comunicatul de presa.

Nu da bani oricui, indiferent ce ti-ar spune

De ceva vreme, mai multe relatari de presa au dezvăluit gesturi condamnabile, făcute în numele unor copii aflaţi în situaţii extreme, de persoane fara scrupule. Pe străzile oraşelor întâlneşti frecvent oameni care cer trecătorilor să sprijine minori bolnavi sau foarte săraci. Pentru a fi mai convingători, folosesc poze sau bucăţi de articole din ziare. Iar cererile sunt făcute în numele unor fundaţii care fie nu ştiu despre cazurile promovate de aceste persoane, fie nu există. Mulţi oameni de bună-credinţă cad în plasa escrocilor, fără să îşi imagineze că banii nu ajung la copiii care ar avea nevoie de ei. De multe ori, persoanele sarace sau bolnave exista, dar habar nu au ca se strang bani in numele lor si, evident, un vad un leu din sumele colectate.

Cere-i buletinul si cere chitanta pentru banii donati

Este un fenomen care are loc tot mai des. Recomandam oamenilor sa se asigure ca acele persoane care flutură câteva documente în mână sunt de bună credinţă si sa sesizeze politia, cand au suspiciuni. Dacă se dovedeşte că oamenii care strâng bani pe străzi sunt escroci, pot fi acuzaţi de înşelăciune, fals, uz de fals şi cerşetorie, toate fapte penale. Poliţiştii atrag atenţia ca ori de câte ori primim astfel de solicitări să verificăm legitimaţia şi actul de identitate al celui care cere ajutorul, dar şi datele de contact ale asociaţiei sau persoanei în numele căreia o face. De asemenea, este obligatoriu să primim chitanţă pentru banii donaţi.

Nu uita sa ne scrii, la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., daca ti s-a intamplat asa ceva, si nici sa dai un SHARE acestui text, astfel incat numarul persoanelor escrocate de acesti nemernici sa fie cat mai mic.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework