Esti HOMOFOB daca.... CITESTE SI EVALUEAZA-TE

Esti HOMOFOB daca.... Esti HOMOFOB daca....

Homofobia vine din cuvintele grecesti homos, insemnand „acelasi”, si phobikos, „avand frica de sau aversiune pentru”. Homofobia este termenul prin care se definesc atitudinile si sentimentele negative fata de gay si lesbiene sau aversiunea fata de homosexualitate in general. Ea include, de asemenea, respingerea persoanelor despre care se crede ca ar fi gay si a tuturor lucrurilor asociate cu acestia. Homofobia este componenta cea mai activa si vizibila a heterosexismului.

Iata si cele mai importante forme de manifestare a homofobiei:

Atitudini homofobe - Convingerea sau sentimentul ca gay-i sau lesbienele sunt anormali sau bolnavi.

Limbaj homofob - Utilizarea unui vocabular sau a unor expresii care pot varia de la glume la insulte.

Homofobie inspirata de heterosexism - Falsa convingere ca toti oamenii sunt heterosexuali si ca doar heterosexualitatea este acceptabila si legitima. Aceasta convingere se bazeaza pe ideea ca majoritatea determina si stabileste norma.

Homofobie interpersonala - Manifestarea nonverbala a senzatiei de disconfort, nesiguranta sau teama pe care o simt unele persoane heterosexuale in preajma barbatilor gay sau a lesbienelor.

Homofobie institutionalizata - Crearea si promovarea unor practici institutionale care dezavantajeaza persoanele gay.

Homofobie oportunista - Folosirea homosexualitatii doar pentru un castig personal sau financiar si dorinta de a nu fi perceput ca gay sau asociat cu persoane gay.

Homofobie internalizata - Este o forma a homofobiei care afecteaza persoanele gay in momentul in care acestia preiau si internalizeaza mesajele negative ale societatii cu privire la homosexuali.

Homofobie pasiva (de evitare) - Tacerea sau lipsa de reactie fata de un limbaj sau un comportament homofob.

Violenta homofoba - Manifestarea extrema a homofobiei care poate varia de la atacuri verbale, la crime savarsite din ura fata de LGBT.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework