Secretele din declaratiile de avere - episodul 3 - Iulian Bolocan

Secretele din declaratiile de avere - Larisa Bazavan Secretele din declaratiile de avere - Larisa Bazavan

Declaratiile de avere ale oficialilor constitutie tot atatea ocazii sa afli secrete bine pazite. Azi, de exemplu, am studiat declaratia de avere a consilierului PNL Iulian Bolocan. Conform acestui document, aflam ca:

  1. un consilier local de oras castiga lunar 680 de lei
  2. un pensionar, cu pensie lunara de 1.500 de lei poate fonda o firma de tamplarie tip termopan 
  3. un tip care castiga, conform declaratiei de avere, doar 2.200 de lei lunar, poate trai linistit si imprumuta o firma cu 25.000 de euro.

Un alt secret ar fi ca Iulian Bolocan are 50% dintr-o firma de termopane, Egal SRL. Nu se stie cine detine celelalte procente, dar e limpede ca e o persoana draga lui Iulian Bolocan, care tocmai a imprumutat firma cu vreo 25.000 de euro. De unde i-a scos, in conditiile in care depozitul bancar de la Bancpost de 80.000 de lei este neatins?

Vechea declaratie de avere spunea cu totul altceva. In 2013, declaratia de avere a lui Iulian Bolocan spunea ca acesta incaseaza 7.000 de lei lunar de la Egal SRL, si ca in banca erau 100000 de lei. Intr-un singur an, omul a pierdut venituri de 104.000 lei, si - sa vezi chestie - exact cu suma asta a imprumut Egal SRL!.

Tot ca o noutate: din declaratia de avere au disparut actiunile la firma Egal Construct SRL.

Si totusi, cine este Iulian Bolocan? Un fost consilier judetean PNG, mare fan al lui Gigi Becali (foto aici). Dupa ce partidul acestuia s-a dezintegrat, Bolocan a migrat la PDL. Ulterior, a migrat la PNL, ramanand astfel consilier local. Este casatorit si are doi copii. Timp de 10 ani, s-a ocupat de Egal SRL, firma producatoare de ferestre si usi cu geam termoizolant, pana atunci avand o cariera de 12 ani la Rafinaria Astra Romana Ploiesti), ca tehnician si sef serviciu. A terminat facultatea pe vremea lui Ceausescu, ca economist. iar in 1993 a facut un curs de comert exterior. In 1996 a terminat, pe bani europeni, un curs de manager. Din toate astea, s-a ales - conform propriului CV postat pe site-ul Primariei Ploiesti, cu "abilitatea de a vorbi si citi limba franceza".

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework