Menu
Tablet menu

Fetita fara chibrituri - Cine a gestionat atat de PROST incidentul de la Telefonul Copilului

Avem date noi in povestea fetitei-cersetoare care a emotionat orasul. Va reamintim ca miercuri, 29 aprilie, un ploiestean care a sunat la 983, Telefonul Copilului, incercand sa ia de pe strazi o fetita scoasa la cersit s-a lovit de lipsa de chef si de proasta pregatire a doua angajate ale Directiei pentru Protectia Copilului Prahova. Ulterior, myploiesti.ro a declansat o investigatie jurnalistica, ale carei prime rezultate au aparut deja.

Cum se numesc cele care au gresit procedura

In primul rand, trebuie spus ca avem proba ca ambele angajate ale Directiei pentru Protectia Copilului au aplicat gresit procedura legala. „Procedura Operaţională Intervenţia în regim de urgenţă pe linia 983 – S.O.S. victimele violenţei în familie”, stabileste foarte clar ce trebuie facut. Primul angajat care a incalcat procedura a fost asistenta Adriana Bădin Adriana, din cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Sf. Andrei” Ploieşti. A notat in registru datele apelantului, dar nu le-a transmis consilierului de Protectia a Copilului Iuliana Dan, care, la randul ei, a incercat sa se disculpe complet fata de sefi spunand ca  a plecat deja spre alt caz. In realitate, Iuliana Dan a sunat apelantul de pe un telefon fix, din sediu, si nu din masina, asa cum spunea. Potrivit declaratiei de avere, Iuliana Dan este platita cu 21.000 de lei pe an, adica 1.750 de lei pe luna.

Apelul la 983 a fost corect

De asemenea, avem proba ca apelul facut a fost unul justificat. Conform legii, printre situaţiile de urgenţă care se primesc la serviciul telefonul copilului din cadrul DGASPC apare si "copilul refuză să meargă acasă", "copilul este grav neglijat", "copilul este implicat în munci intolerabile". Intuitia apelantului a fost corecta: fetita cu chibrituri putea fi incadrata in toate cele trei situatii.

Consiliul Judetean Prahova nu finanteaza inregistrarea apelurilor

Din pacate, nu există înregistrări audio ale apelurilor primite la numărul de telefon 0244/983, chestiune care este foarte grava. Daca apelul la 983 ar fi facut chiar de un copil aflat in dificultate, psihologii si ipoteticii anchetatori sunt lipsiti de posibilitatea de a analiza situatia reala si de a genera probe. 63 de apeluri s-au inregistrat in acest an la Telefonul Copilului Prahova: 9 in ianuarie, 5 in februarie, 30 in martie, ca urmare a campaniei myploiesti.ro - Salveaza 983 in Telefon si 20 in aprilie. Ca urmare a apelurilor primite la numărul 0244/983, în cursul anului 2015, au fost plasaţi în regim de urgenţă la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă „Cireşarii” Ploieşti un număr de 7 copii (2 in martie, 5 in aprilie).

O ancheta facuta rapid

Cititorii myploiesti.ro au facut minuni, in locul unui stat rigid si bicroratizat excesiv. In acest moment, detinem toate informatiile necesare identificarii si evaluarii corecte a fetitei fara chibrituri, cum a fost numita micuta cersetoare. Avem informatii care creioneaza un mic iad familial, care trebuia localizat de mult de autoritatile locale din comuna Barcanesti, de care apartine satul Tatarani, unde locuieste micuta. Myploiesti.ro va va arata, in perioada urmatoare, cum nu si-a facut treaba niciunul dintre oamenii primariei: nici primarul, nici consilierii, nici asistentii maternali, nici politia din zona, asta desi semnale de alarma s-au tot tras. Pana luni, cand se termina mini-vacanta de 1 mai, difuzarea oricaror informatii ar putea afecta ancheta ulterioara.

Vom reveni luni. Multumim tuturor pentru implicare. Oricine mai are informatii de acest fel le poate trimite la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Citeste PRIMA PARTE A ANCHETEI

Citeste DE LA CE A PLECAT ANCHETA

Citeste: CINE ESTE MAMA

Citeste: CE SPUNE MAMA

Nu rata nici Salveaza Numarul Asta in Telefon

 

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

Articole înrudite

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

BEST OF

Style I Style II Style III