Menu
Tablet menu
fetita fara chibrituri fetita fara chibrituri

Cine e si cu ce se ocupa mama FETITEI FARA CHIBRITURI

Iuliana, micuta cersetoare denumita generic FETITA fara CHIBRITURI, pare sa nu se fi nascut sub o zodie norocoasa. Mai multe persoane, majoritatea din anturajul familiei ei, dar si persoane care au incercat s-o ajute de-a lungul timpului, ne-au spus diverse lucruri despre mama ei. Le-am ales doar pe cele spuse de doua sau mai multe persoane. Fara a avea pretentia ca acesta este adevarul absolut, informatiile de mai jos creioneaza, totusi, o persoana care trebuie anchetata de Directia pentru Protectia Copilului. 

"Copilul este exploatat"

Am fost la aceasta femeie acasa si am plecat cu un gust amar: cred ca acest copil este traumatizat si exploatat de mama, care imi pare foarte prefacuta si destul de aranjata pentru o mama cu atatia copii: manechiura facuta, permanent, aur la gat si pe degete. Nu mi-a mirosit a bine. Parerea mea este ca Iuliana este un copil traumatizat profund, exploatat de mama, care o pune sa cerseasca si sa bata orasul. 

"Mama are probleme"

Nu ne-am bagat, pentru ca locuim in apropiere si ne era frica sa nu faca ceva. Cred ca are probleme psihice. Prenumele ei este Victorita, Sper din tot sufletul sa se rezolve ceva, si sa termine cu abuzurile asupra copiilor. Ii pune sa fure, sau sa cerseasca, pe toti. Cand erau mai mici, 4-5 anisori, ii vedeam pe strada, chinuindu-se sa care saci de cartofi. oamenilor din zona li se fura lucruri minore, si unii le-au gasit la aceasta familie, iar mama a spus: "aaa, le-ar fi luat in joaca, sunt copii". 

"Mama o trimite la cersit"

O cunosc destul de bine pe "Fetița fără Chibrituri ". Este un copil care face parte dintr-o familie destrămată, care mai are 3 copii . Tatăl acestei famili si-a abandonat familia, lasându-i în grija mamei. Este la scoala, învață de dimineața si după ore este trimisa de mama adoptiva la cerșit.

Ce risca mama, daca relatarile sunt adevarate?

Conform Art 215 din noul Cod Penal, fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezenţa unui minor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. De asemenea, conform art. 212 din noul Cod Penal, supunerea la muncă forţată sau obligatorie a unui minor se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 3 ani, spune avocatul Ovidiu Cioraneanu

Copilul poate fi luat mamei adoptive

Art. 94 alin. 3 din Legea nr. 272/1004, ca normă juridică specială în materia instituirii măsurii plasamentului în regim de urgenţă, stabileşte cumulativ două condiţii necesare pentru emiterea unei ordonanţe preşedinţiale în această materie şi anume: existenţa refuzului sau împiedicarea, de către persoanele fizice care au în îngrijire sau asigură protecţia unui copil, în orice mod, a efectuării verificărilor de către reprezentanţii DGASPC şi prezenţa unor motive temeinice care să susţină existenţa unui pericol iminent pentru copil, datorită abuzului şi neglijării. 

Am stat de vorba si cu aceasta mama de exceptie. Vezi ce-a spus, AICI.

Myploiesti.ro a trimis Directiei pentru Protectia Copilului toate informatiile de care ar putea avea nevoie pentru a demara, chiar luni dimineata, o ancheta in acest caz. "Am facut si noi investigatii. Am pus cap la cap toate informatiile si am identificat fata din Tatarani. Din pacate, mai avem cateva cazuri de copii care cersesc si pe care nu ii putem lua decat cu ordonanta presidentiala. Sa speram ca termenele nu or sa fie prea mari! Iuliana era, se pare, deja in evidenta noastra. Deoarece mama nu coopereaza s-a inceput procedura de obtinere a unei ordonante presedentiala (care se da de catre instanta) pentru ca altfel nu o putem lua. O sa va tinem la curent si nu ezitati sa apelati 983!", spune Mihaela Sindila, sefa Protectiei Copilului Prahova. 

Vom reveni cu amanunte despre ce va face statul roman in acest sens, prin autoritatile competente. 

Citeste DE LA CE A PLECAT ANCHETA

Citeste PRIMA PARTE A ANCHETEI

Citeste CINE A ACTIONAT GRESIT

Nu rata nici Salveaza Numarul Asta in Telefon

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

Articole înrudite

1 comentariu

  • Stefania

    Ca sa clarific cat de cat situatia, eu cunosc familia de foarte mult timp intrucat doi dintre copii Victoritei(mama Iulianei sau cum o numesc multi, Luminita) au fost botezati de mama respectiv bunica mea.Aceasta femeie este de o penibilitate incredibila , mai mult ca sigur are probleme grave.Luminita este singurul copil infiat,ea mai avand inca 3 copii care sunt ai ei impreuna cu sotul sau,Petrica.Domnul amintit lucreaza in strainatate si le trimite bani pentru a se intretine.Luminita este un copil exploatat la maxim,a fost invatata sa minta,nimeni din familia lor nu e bolnava sau sa aiba vreo problema financiara.Din cauza mamei, atat Luminita cat si sora ei Andreea au o situatie scolara deplorabila.

    postat de Stefania Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

BEST OF

Style I Style II Style III