Doua tabere MISTO in care iti poti trimite copilul

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Prahova anunţă pentru vacanţa de vară a acestui an, continuarea celor două programe de tabere tematice şi naţionale destinate copiilor şi tinerilor din întreaga ţară, programe finanţate parţial sau integral din bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului. Proiectele s-au bucurat de aprecieri pozitive în anii trecuţi, ecoul favorabil al acestora determinându-ne să continuăm şi chiar să diversificăm programele ce urmează a fi desfăşurate în sezonul de vară.

Aceste programe sunt structurate astfel:

 

1.Tabăra Tematică “ADVENTURE TEAM” Buşteni – Aventură şi agrement montan:

 

Programul se va desfăşura la Centrul de Agrement Buşteni (Vila “Şoimul” – capacitate               74 locuri/serie şi Vila “Crişul” – 40 locuri/serie), pe parcursul a 7 serii de tabără, organizate în perioada 30 iunie – 23 august, tariful practicat fiind 74 lei/zi/persoană (444 lei/sejur/persoană). Fiecare serie tematică va cuprinde 6 nopţi de cazare, 6 pensiuni complete şi program zilnic de activităţi educative (aproximativ 45 ore per serie).

Participanţii vor achita numai contravaloarea serviciilor turistice de tabără (cazare şi masă) prestate în centrul de agrement, costul serviciilor suplimentare de educaţie nonformală fiind asigurat din bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului. Programul ce urmează a fi desfăşurat în fiecare zi de tabără va include diverse activităţi ce vor contribui în bună măsură la asigurarea educaţiei nonformale a copiilor şi tinerilor participanţi: iniţiere în orientarea turistică (orientare cu şi fără hartă sau busolă, recunoaşterea reperelor geografice în teren, parcurgerea unui traseu de iniţiere, concurs individual şi pe echipe), învăţarea unor noţiuni legate de măsurile de prim ajutor (prim ajutor în caz de accident, transportarea accidentatului, procurarea mijloacelor de transport necesare), aplicaţii teoretice şi practice privind viaţa în sălbăticie (construirea adăpostului pentru odihnă, identificarea potecilor marcate, aprinderea focului fără mijloace moderne), drumeţii tematice privind cunoaşterea florei şi faunei montane, noţiuni privind ecoturismul, jocuri de cabană cu caracter stimulativ şi multe surprize. Seriile de tabără se vor finaliza prin înmânarea de diplome tuturor participanţilor, precum şi a unor DVD-uri cu fotografii şi materiale filmate cu activităţile desfăşurate în fiecare zi.

 Numărul total de locuri aprobat pentru tabăra tematică este de 300 copii şi tineri, organizaţi în grupuri şi însoţiţi de cadre didactice din unităţile respective de învăţământ. Până în prezent s-au înscris grupuri de elevi din judeţele Botoşani, Brăila, Constanţa, Galaţi, Prahova şi Tulcea, locurile fiind rezervate în proporţie de aproximativ 80%.

 

2.Tabăra Naţională “Tinerii voluntari în lupta antidrog” Buşteni – Ediţia III:

 

Tabăra naţională se va desfăşura la Centrul de Agrement Buşteni, pe parcursul a două serii, în perioada 25 august – 08 septembrie 2015, fiecare serie cuprinzând 6 nopţi de cazare,            6 pensiuni complete şi program zilnic de activităţi educative (aproximativ 45 ore per serie).

Tabăra este destinată unui număr de 150 tineri din toate zonele ţării, tineri interesaţi sau deja implicaţi în lupta împotriva consumului de droguri, ce a înregistrat în ţara noastră o creştere deosebit de alarmantă în ultimii ani.

Tabăra naţională este concepută ca un program de dezvoltare şi perfecţionare a voluntarilor antidrog din România şi va cuprinde activităţi specifice care să acopere nevoile de formare ale acestora atât din punct de vedere teoretic, cât mai ales practic. Obiectivul taberei îl reprezintă de fapt reducerea consumului de droguri în rândul tinerilor din România prin formarea şi perfecţionarea unei reţele naţionale de 150 voluntari specializaţi în domeniul prevenirii consumului de droguri şi al promovării sănătăţii. La sfârşitul taberei, tinerii participanţi vor cunoaşte noţiunile de bază privind managementul de proiect şi vor avea experienţa scrierii unui proiect de promovare a sănătăţii şi a alternativelor sănătoase de petrecere a timpului liber.

Tabăra va cuprinde totodată şi jocuri in–door şi out–door, cu caracter stimulativ, precum şi concursuri antrenante pline de surprize şi distracţie.

Toate costurile ocazionate de desfăşurarea proiectului (servicii de cazare, masă, consumabile, materiale necesare, etc.) vor fi acoperite din bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului, participanţii urmând a achita numai contravaloarea transportului de la localitatea de domiciliu până la centrul de agrement şi retur, precum şi costul eventualelor deplasări în zona staţiunilor montane şi intrările la obiectivele turistice.

Dosarele de participare se vor depune până cel târziu la data de 09 august 2015. Criteriile de selecţie a candidaţilor, precum şi regulamentul taberei pot fi consultate la sediul nostru sau solicitate la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. În principiu, documentele necesare pentru ca un candidat să fie selectat sunt: copie a actului de identitate (C.I. sau certificat de naştere), diplome/certificate/adeverinţe care atestă cunoştinţele minime în domeniul temei proiectului, scrisoare de intenţie/eseu ce va cuprinde motivaţia de a participa la această tabără, acordul scris al părinţilor pentru elevii minori, precum şi un formular tip de înscriere ce va fi obţinut de la responsabilii de proiect ai instituţiei noastre.

De asemenea, aplicanţii trebuie să fie elevi/tineri cuprinşi într-o formă de învăţământ, cu vârsta între 10 – 35 ani, cetăţeni români cu domiciliul în România şi nu în ultimul rând să fie apţi din punct de vedere medical la activităţi ce presupun un minim de efort fizic.

Documentele vor fi transmise prin poştă, fax sau scanate prin e-mail, candidaţii admişi urmând a fi anunţaţi cu privire la participarea la tabăra naţională.

Trebuie precizat că tabere tematice şi naţionale se organizează şi în centre de agrement din alte judeţe, calendarul acestor tipuri de tabere putând fi consultat pe site-ul www.mts.ro. 

Considerăm că taberele din judeţul Prahova reprezintă o alternativă viabilă la multitudinea de locaţii private existente pe piaţă, argumentele noastre fiind un raport excelent calitate – preţ, siguranţă, profesionalism, confort şi programe de animaţie atractive şi mai ales educative. Tabăra trebuie să reprezinte în primul rând o continuare a activităţilor desfăşurate la şcoală, o îmbinare armonioasă a utilului (educaţia nonformală) cu plăcutul şi mai ales cu distracţia.

Informaţii suplimentare legate de programul zilnic de activităţi al taberelor tematice şi naţionale, condiţiile de cazare/masă asigurate la Centrul de Agrement BUŞTENI, modalitatea de înscriere, etc. se pot obţine la telefon: 0244/59.59.92 sau e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Compartimentul Tineret – Tabere.

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework