Criza Volkswagen relanseaza industria GPL. Vezi motivele

rgl oil - gpl ploiesti rgl oil - gpl ploiesti

De cand a crescut pretul carburantului in Romania, soferii romani au incercat tot ce se putea pentru a-si reduce cheltuielile. Multi si-au vandut masinile pe benzina si si-au cumparat masini cu motoare Diesel. Altii au trecut la GPL, montandu-si pe masina skid-urile aferente. Dezbaterea insa a ramas. Se spunea ca nu merita sa montezi GPL pe masina, daca nu circuli mult cu ea. Exista chiar calcule care arata ca, cine parcurge cu masina mai putin de 500 de kilometri lunar, nu merita sa-si monteze o instalatie GPL.

De fapt, merita. Un litru de gaz costa jumatate din pretul unui litru de benzina. Investitia facuta in masina cu mtor pe benzina, un Logan de exemplu, de maxim 2.300 de lei,  se amortizeaza in 1-3 ani, prin economiile facute la achizitia de carburant, in functie de media lunara de 300-1.000 de kilometri parcursi. 

Criza Volkswagen va relansa, insa, industria GPL. Autoritatile americane au descoperit ca masinile germane VW, Audi si Seat, clasate Euro 5 si Euro 6, polueaza de fapt ca o masina Euro 1. Va urma o declasare in masa a unor modele si, probabil, ca si in curtea altor marci se vor descoperi probleme similare. Pretul acestor masini, cumparate de buna credinta, va scadea spectaculos pe piata second-hand, iar Dieselul in sine va avea de suferit masiv. Depinde doar de cat de abili vor fi cei care monteaza instalatii GPL si de cei care detin statiile de distributie de gaz petrolier lichefiat. Pentru ca problema se va pune asa:

Vrei sa-ti cumperi o masina Diesel Euro 5? Esti SIGUR ca este Euro 5? Mai bine iti cumperi o masina pe benzina si o convertesti pe GPL.

Vezi care e cea mai frumoasa statie GPL din Ploiesti

 

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework