Judoka Andreea Chiţu de la CSM Ploiesti, desemnată Sportivul Anului

CSM Andreea Chitu - Cezar Stoichiciu CSM Andreea Chitu - Cezar Stoichiciu

În această dimineaţă, la Sala Sporturilor Olimpia a avut loc premierea celor mai buni sportivi ai judeţului pe anul 2015, organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Prahova, cu sprijinul CSM Ploieşti. Amfitrionul festivităţii a fost directorul DJTS Prahova, Laurenţiu Nicolescu, care a fost ajutat de directorul general al CSM Ploieşti, Cezar Stoichiciu, şi de coordonatorul sportiv al CSM Ploieşti, Cristian Nica.

 

„Sportivul anului” care stă să se încheie a fost desemnată judoka Andreea Chiţu, legitimată la CSM Ploieşti - Steaua Bucureşti şi antrenată de Gheorghe Savu şi Mihai Trandafirescu, performanţele ei din 2015 fiind impresionante: campioană europeană, câştigătoare la Jocurile Europene, vicecampioană mondială şi ocupantă a primei poziţii în clasamentul mondial la categoria „52 kg”, câştigătoare a două etape de Grand Prix şi a Openului European de la Cluj, plus o medalie de argint la o etapă de Grand Slam şi două medalii de bronz, la Openul European de la Oberwart şi la etapa de Grand Prix de la Dusseldorf. Este al treilea an consecutiv în care Andreea este desemnată „Sportivul anului” în Prahova.

„Este o mare onoare că am putut fi astăzi alături de Direcţia Judeţeană de Sport Prahova şi sunt mândră că, din nou, am fost declarată sportiva anului. Ne bucurăm că, an de an, noi, cei de la judo, reuşim să menţinem ştacheta ridicată şi sperăm ca şi anul viitor să fim tot pe primul loc. Nu pot să fac promisiuni pentru jocurile olimpice, ci doar să mă antrenez cât pot de bine, să mă menţin într-o stare de sănătate perfectă şi psihic să fiu cât mai concentrată pentru ce va urma în viitor. Lumea are aşteptări diverse din partea mea, dar important este ce aştept eu de la mine şi cei care sunt în spatele acestor rezultate şi, cum am mai spus, eu îmi doresc doar să fiu sănătoasă pentru a munci cât mai mult pentru acea zi importantă”, a declarat Andreea Chiţu.

 

În cadrul festivităţii, au fost premiaţi şi alţi sportivi care au avut rezultate deosebite în 2015, clubul nostru fiind reprezentat de boxerul Alberto Biro (ale cărui premii au fost ridicate de antrenorul Titi Tudor, întrucât el este plecat la familie, în Portugalia), judoka Violeta Dumitru, atletul Marius Ionescu - toţi la discipline sportive olimpice, precum şi de secţia de karate, la discipline sportive neolimpice.

 

Rezultatele obţinute în acest an de sportivi au fost:

- Alberto Biro (box, categoria 75 kg, antrenor Titi Tudor) - locul al 2-lea la Campionatele Europene de juniori (Lvov, Ucraina) şi locul al 3-lea la Campionatele Mondiale de juniori (Sankt Petersburg, Rusia);

- Violeta Dumitru (judo, categoria 48 kg, antrenori Gheorghe Savu, Mihai Trandafirescu): locul al 3-lea la European Open (Cluj), locul al 3-lea la Cupa Europeană (Sindelfingen, Germania);

- Marius Ionescu (atletism, antrenor Robert Munteanu): locul 1 la Grand Prix semimaraton (Olanda), locul 1 la Grand Prix maraton (Dusseldorf, Germania), calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro;

- Secţia de karate CSM Ploieşti (sportivi Ilena Benescu, Cristian Duţă, Tiberiu Matei, Arthur Poamă, antrenor Liviu Apostol): şase locuri 1, un loc 3 la Campionatele Europene, patru locuri 1, un loc 2 la Campionatele Mondiale.

 

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework