Gafa Centenarului, chiar la manifestarile de la Ploiesti privind Centenarul

Gafa Centenarului, chiar la manifestarile de la Ploiesti privind Centenarul

Doi ministri, cativa senatori si deputati, prefectul judetului Prahova si mai multi sefi de deconcentrate, printre care oficiali ai Jandarmeriei, Politiei si Serviciului Roman de Informatii au participat la manifestarile de la Ploiesti privind Centenarul Marii Uniri sfidand spiritul sarbatorii prin cocardele purtate. Pentru ca acestea au fost facute gresit, cu rosu in mijloc, si nu cu albastru, asa cum trebuie.

Toata lumea stie cum arata drapelul national al Romaniei: lângă lemn (lance - n.r.) vine albastru, apoi galben și apoi "roșu fâlfâind”, cum scrie in Decretul 1/1848. Era cumva logic: lancea steagului este la stanga, deci acolo "începe" steagul, de-acolo începem să citim/enumeram culorile. La fel de logic, cocarda nu poate sa fie altfel decat drapelul. Asa se si faceau: pana in 1944: se rula un steag, de la lance spre margine ("rosu falfaind", da?), apoi steagul rulat se taia in fasii subtiri si fiecare fasie se prindea cu un ac. 

Ca o dovada in plus ca atunci cand vorbim de drapelul in forma circulara trebuie sa punem mereu albastrul la mijloc stau avioanele militare romanesti, care, de o suta de ani, afiseaza culorile drapelului asa cum trebuie: 

Astazi, insa, chiar la manifestarile privind Centenarul Marii Uniri, desfasurate la Ploiesti, mai toate oficialitatile prezente au purtat cocarde gresite, cu rosu la mijloc. Printre ei: ministrul Mediului Gratiela Gavrilescu, ministrul IMM-urilor Radu Oprea, ministrul de Externe Theodor Melescanu, prefectul Madalina Lupea, primarul Adrian Dobre, viceprimarii Pana si Ganea, o droaie de senatori, deputati, consilieri locali, primari, dar si reprezentanti de top ai SRI, Jandarmeriei si Politiei. 

Responsabilitatea privind confectionarea cocardelor gresite apartine Primariei Ploiesti (informatie confirmata oficial). Merita vazut cine de acolo nu stie cum arata cocarda tricolora corecta, dar si cu ce firma s-a lucrat (daca modelul a fost ales de aceasta, nu de angajatii institutiei). Ministrii, parlamentarii si ceilalti oficiali care le-au purtat pe 1 decembrie 2018, exact la o suta de ani de la Centenarul Marii Uniri, nu au decat vina ca habar nu au notiuni elementare de reprezentare a statului roman. Si asta e foarte trist. Ca daca ar fi stiut, ar fi refuzat sa poarte cocardele gresite.

Toti cei vizati merita macar o amenda, pentru ca, potrivit unui HG din 2001, constituie contravenție afisarea drapelului României "cu alte modele decât cele stabilite potrivit legii". Punem pariu, insa, ca nu o sa se sesizeze nici o autoritate pe tema cocardelor gresite de la Ploiesti?

 

Vezi mai jos o galerie foto cu oficialii statului roman purtand in piept o batjocura la adresa drapelului Romaniei si citeste si despre celelalte momente penibile de la eveniment, AICI.

** pozele au fost preluate si de pagina www.facebook.com/cocardatricolora 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework