Barna sau Ciolos? Cine conduce alianta pluseristilor?

Barna sau Ciolos? Cine conduce alianta pluseristilor?

Vizita lui Dan Barna si Dacian Ciolos la Ploiesti a aratat, inca o data, ca presa nu mai este luata in calcul de politicieni. Noua paradigma, cu facebook difuzand mesajele DIRECT catre oameni, s-a vazut azi in modul de convocare a presei locale, la statuia lui IG Duca din Ploiesti, unde isi anuntasera prezenta, pentru duminica, liderii aliantei USR-PLUS. N-a fost deloc o conferinta de presa, si o intalnire dintre doi lideri politici si niste ziaristi, pentru difuzarea unor mesaje, 90% prestabilite. Asa ca o sa trec, rapid, peste acest moment de parodie penibila. 

Vizita celor doi a fost, insa, interesanta. Daca inainte de evenimentul asta credeam ca Dan Barna este o papusa mecanica iar Ciolos liderul de facto al Aliantei, comportamentul celor doi a aratat ca Ciolos e tipul cu cheita infipta in spate si Barna "managerul de proiect". Grupul de simpatizanti s-a miscat in jurul lui Barna, nu dupa Ciolos. Barna a fost tipul care a ales locul exact si momentul declaratiilor, nu Ciolos. Cand grupul s-a pus in miscare, spre zona din oras unde urmau sa fie stranse semnaturile, grupul l-a urmat, din nou, pe Barna, Ciolos fiind lasat singur in alta parte a zonei centrale. 

Probabil ca grupul pluseristilor s-a miscat inconstient asa, nu dupa un scenariu prestabilit. Exista si o explicatie. Barna e inalt, il vezi usor in multime, pe cand Ciolos are o statura modesta. Barna parea fresh, pe cand Ciolos, purtand niste pantaloni prea largi, parea ca a mancat ceva ce nu-i prieste

Barna face contact vizual, zambeste, imbratiseaza oameni...

 

... pe cand Dacian Ciolos evita sa priveasca oamenii direct si are atitudinea rezervata a unei printese nerasfatate suficient. In plus, liderul PLUS are un tic facial: pare ca-si suge, intr-un mod absolut dezgustator, dintii.

Nici nu stiu daca sa mai adaug ca ii iesea parul din nas...

Contactul grupului pluseristilor cu strada a aratat si ca nivelul din sondaje, de aproximativ 20%, este corect: au fost destui oameni care au ramas complet indiferenti vazandu-i pe cei doi, dar si oameni care s-au dus tinta la ei, incercand sa le vorbeasca si sa-i felicite. Punctul forte al aliantei sunt, insa, membrii si simpatizantii. Am fost la destule actiuni politice demonstrative cat sa-mi dau seama ca pluseristii isi iubesc, pur si simplu, liderii. Fara sa-i puna nimeni, martorii lui Barna & Ciolos au incercat sa-i interpeleze pe toti oamenii de pe strada, propunandu-le sa semneze listele si argumentand cam cu aceleasi idei. Faptul ca nu foloseau aceleasi fraze si modul de abordare deloc agresiv arata ca pluseristii chiar cred in hartiile pe care le flutura, lucru extrem de rar in politica, unde astfel de actiuni sunt considerate niste corvoade penibile.

Am ramas cu senzatia ca n-o sa le fie greu deloc, celor de la USR-PLUS, sa stranga cele 200.000 de semnaturi necesare euroalegerilor, dar si aceasta alianta n-o sa creeze probleme majore PSD si PNL la alegerile locale de anul viitor. Oamenii nu par sa aiba altceva in afara entuziasmului. Nu am remarcat, printre ei, nici un "fost" d-ala antrenat in razboaiele electorale care se duc pentru fiecare scara de bloc, pentru fiecare baba surda si pentru fiecare pustan care nu stie ca a implinit 18 ani si poate vota. M-am simtit ca la Let's Doi It, Romania, ziua in care ne murdarim pe maini ca sa salvam natura, nu ca intr-un parc din Germania, unde daca arunci o hartie pe jos iei 200 de euro amenda.

La momentul asta, pluseristii sunt doar o secta cu oameni cool care-si idolatrizeaza atat de tare liderii incat cred ca si electoratul o sa faca asta. Daca lucrurile raman asa, gruparea nu are cum sa faca fata, in ziua alegerilor, echipelor bine antrenate ale PSD, PNL si ALDE. Sitting ducks...

 Gasiti o droaie de poze, de la vizita tandemului Barna-Ciolos la Ploiesti, pe www.facebook.com/myploiesti.

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework