De ce a venit Viorica Dăncilă la Ploiesti

"Vizita premierului Vasilica Viorica Dăncilă în judeţul Prahova a fost prilejuita de semnarea contractului de delegare a gestiunii prin concesiune a activității de operare a stației de sortare a deșeurilor Boldești Scăieni și a stației de tratare mecanobiologică a deșeurilor biodegradabile Ploiești, între Consiliul Județean Prahova și SC SWO SRL (Solid Waste Operation). Dupa semnare, premierul a vizitat Serviciul Judeţean de Ambulanţă Ploieşti. Din delegația guvernamentală au facut parte si miniștrii Economiei, Niculae Bădălău, Sănătății, Sorina Pintea, Finanțelor, Eugen Teodorovici, Mediului de Afaceri, Ștefan Radu Oprea".

Am citat din comunicatul de presa al CJ Prahova, care contine o inexactitate interesanta. Firma denumita SWO SRL (Solid Waste Operation) se numeste, de fapt, "SWO SOLID WASTE OPERATION PRAHOVA" SRL, ceea ce este o ciudatenie, pentru ca Registrul Comertului nu permite, includerea in denumirea unei firme, a cuvintelor de tip "nume oras", "nume judet", "nume tara". 

A doua ciudatenie: firma este inregistrata in Bucuresti. De ce ai fonda in Bucuresti o firma care se numeste "... Prahova" si urmeaza sa activeze in doar doua localitati, altele decat Bucurestiul?

A treia ciudatenie: firma isi are sediul pe strada Calea 13 Septembrie nr. 90, adica in Hotelul Marriot. Din nou, o intrebare: de ce ai avea sediul intr-un hotel de lux, cand tu gestionezi activitati specifice rampelor de gunoi?

 Cel care a semnat, alaturi de Viorica Dancila, contractul, este Franz Burgstaller, un nume care apare des pe net cand cauti "directori Strabag". Un Franz Burgstaller apare chiar pe site-ul companiei, in boardul de directori. Alaturi de el a fost Remus Daineanu, un alt director din cadrul Strabag, care s-a si ocupat, conform site-ului strabag.com, de "design and built contract for the construction of a Mechanical Biological Treatment Plant for Prahova County". Proiectul este descris ca fiind castigat "following a very competitive tender by the internal Strabag horizontal JV formed by Strabag Water Technologies and SUT", dar si ca "The project is located near Ploiesti city and includes the design and execution of a MBT plant in order to complete the waste management system in the entire county of Prahova". 

De prisos sa mai amintim ca la adresa la care e inregistrata firma SWO SOLID WASTE OPERATION PRAHOVA se afla si sediul Strabag Romania, cea care a castigat, in ianuarie 2017, licitatia pentru construirea Stației, un deal in valoare de 13 milioane de euro. Contractul vine dupa închiderea depozitului de deşeuri neconform din Ploieşti şi construirea staţiilor de transfer a deşeurilor la Ploieşti, Buşteni, Urlaţi, Boldeşti-Scăieni si dotarea cu echipamente a celor existente în Câmpina, Vălenii de Munte, Drăgăneşti şi Valea Doftanei, lucrari facurte de Iridex Grup Construcţii – Iridex Grup Import Export – Urban Electric Ploieşti (5 milioane de euro), staţia de sortare a deşeurilor reciclabile din Boldeşti-Scăieni (Aquila Construct Ploieşti – Argif Proiect Piteşti - 3,5 milioane euro) si Grădinariu Export-Import Bucureşti (achiziţia de echipamente pentru colectarea deşeurilor), care a incasat 5 milioane de euro.

SWO SOLID WASTE OPERATION PRAHOVA SRL

Cod Unic de Înregistrare 39587181

Nr. Înmatriculare J40/9657/2018 

Data înfiinţării 2018.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework