Menu
Tablet menu
myPloiesti

myPloiesti

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

Website URL:

Prahova Classic Nights, cu Margarita Mamsirova, de la Teatrului Bolshoi

Peste 50 de artiști de renume internațional, mai mult de 5.000 de spectatori și o scenă unică în România. Acestea reprezintă o parte din frumusețea serilor de muzică clasică Prahova Classic Nights, ajunse la cel de-al treilea sezon. Finalul lunii îi aduce în prim-plan pe scena Castelului Cantacuzino, pe 25 și 26 noiembrie, de la ora 20.00, pe mezzosoprana Margarita Mamsirova, solistă a Teatrului Bolshoi din Moscova, tenorul Vsevolod Grivnov, contratenorul Vladimir Magomadov, de la Teatrul Bolshoi, și pianista Marica Norikova. Vă așteptăm să vă bucurați de două seri muzicale de excepție într-unul dintre cele mai impresionante castele din România.

ATENTIE, SOFERI! Politia rutiera scoate radarul TRU CAM si noaptea

Polițiștii rutieri acționează și noaptea cu radarul Tru Cam. Un șofer a fost depistat în Ploiești – Bulevardul București, la ora 0028, circulând cu 206 km/h. I-a fost reținut permisul de conducere și a fost sancționat contravențional. Polițiștii rutieri folosesc echipamentelor video de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor inclusiv pe timpul nopții. Astfel, polițiștii au acționat atât în Ploiești și pe drumurile naționale cât și pe drumurile județene. Constatările polițiștilor pentru perioada 18.09.2017-13.11.2017, numai în intervalul orar 22-6, sunt următoarele: 689 sancțiuni (dintre care: 602 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 87 alte abateri). De asemenea, în perioada de referință, s-au reținut 31 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare. Numai în Municipiului Ploiești au fost reținute 20 permise de conducere. Exemplificăm câteva abateri care au fost înregistrate de operatorii radar: ora 0028, 206 km/h, - Ploiești – Bulevardul București ; ora 0105, 147 km/h, DN1B - Bucov; ora 013, 131 km/h, DN1 – Puchenii Mari ora 0235, 127 km/h, DN1 - Potigrafu.

A 25a editie a Sarbatorii Lecturii - LIRE EN FETE 2017

Alliance Française din Ploiesti va anunta desfasurarea celei de a 25a editii a actiunii culturale, educative, Lire en fête, care va avea loc sambata 18 Noiembrie 2017, la Colegiul National N. Stanescu, intre orele 9h 00-12h00. Lire en Fête este un concurs de limba franceza organizat in fiecare toamna, de 25 ani, cu sprjinul Inspectoratului Scolar Judetean Prahova, cu scopul de a dezvolta la elevi dragostea fata de carte si lecura, si a motiva invatarea limbii franceze in liceele si scolile din judetul Prahova. Pentru finala acestei editii avem 700 elevi inscrisi la diverse concursuri - recitare, lectura, traducere, compunere - organizate pe categorii de varsta si nivel de cunoastere a limbii franceze. Pentru fiecare concurs exista un juriu format din profesorii de limba franceza, membrii Aliantei Franceze. Va invitam sa participati la evenimentul nostru, pentru a celebra impreuna un sfert de secol de existanta in orasul Ploiesti a acestei manifestari.

Petrece un weekend de poveste la a 5-a aniversare Ploiesti Shopping City

 

Ploiesti Shopping City aniverseaza cinci ani si ii asteapta pe toti cei care ii vor trece pragul cu o petrecere de trei zile, de la care nu vor putea lipsi cadourile, premiile si momentele surpriza. In perioada 17-19 noiembrie, clientii Ploiesti Shopping City sunt asteptati sa se bucure de o atmosfera de sarbatoare.

5 ani se sarbatoresc cu bilete de avion, fotografii 360, VIP lounge si cadouri

Pentru ca ocaziile importante merita sarbatorite asa cum se cuvine, toti clientii au ocazia sa pastreze aniversarea de cinci ani drept amintire intr-un mod cu totul inedit: pot sa isi faca o fotografie sau un video 360. Cabina este amplasata la intrarea din zona Carrefour si este disponibila pe parcursul celor trei zile in intervalul orar 11:00-19:00. O astfel de experienta trebuie impartasita cu prietenii, asa ca, cei care dau share fotografiei facute la cabina foto 360, cu hashtag-ul #5AniPloiestiShoppingCity, pot sa castige, prin tragere la sorti, bilete de avion. Sesiunile de shopping sunt si ele rasplatite in acest weekend special. Toti cei care fac cumparaturi, pot sa se rasfete apoi in zona VIP. In spatiul special amenajat, acestia se pot bucura de candy bar, cocktail si wine bar si multa muzica buna. In plus, cumparaturile in valoare de minimum 100 de lei le ofera vizitatorilor sansa sa se inscrie in tombola care le aduce numeroase premii. 3 castigatoare au sansa sa beneficieze de o schimbare de look oferita de Apolo Beauty Salon, in timp ce Gizell daruieste 5 rochii, Man’s Style Fashion ofera drept premiu o gama variata de produse pentru domni, iar Meli Melo premiaza participantele cu accesorii sic. Iar lista cu premii surpriza continua.

Mai multe detalii despre evenimente sunt disponibile pe www.ploiestishoppingcity.ro sau pe Facebook, www.facebook.com/PloiestiShoppingCity.

 

Despre Ploiesti Shopping City

 

Ploiesti Shopping City, primul si cel mai mare centru comercial din judetul Prahova, are o suprafata inchiriabila de 55.000 m2 si pune la dispozitia clientilor sai aproximativ 2.000 locuri de parcare. Mall-ul gazduieste unul dintre cele mai mari cinematografe din afara Capitalei, cu 12 sali de proiectie, dintre care 7 sunt dotate cu tehnologia 3D, dar si peste 100 de magazine, mix-ul de chiriasi incluzand branduri internationale precum Zara, H&M, Pull and Bear, Bershka, Stradivarius, Adidas, Orsay, Otter, LC Waikiki, Claire’s, Intersport, Noriel, B&B, Yves Rocher si multe altele. Ploiesti Shopping City este un proiect dezvoltat de Carrefour Property Romania impreuna cu NEPI Rockcastle.

 

 

 

 

 

 

 

Cercul de Donatori Ploiesti - marti, 21 noiembrie

Ne reîntâlnim la Cercul de Donatori Ploiești. Vino și tu! Suntem la Atelier Bistro (pe strada Trei Ierarhi), marți, 21 noiembrie, de la ora 18.30. Așa cum ai aflat deja, este un mecanism simplu, curat și eficient, prin care orice sumă donată este multiplicată iar impactul este mai mare. Am ajuns la cea de-a opta ediție și magia continuă. La fiecare întâlnire transformăm intenția noastră de a face bine în gesturi concrete, care schimbă vieți. Participarea este gratuită, iar donația nu este obligatorie. Oricine vrea să trăiască magia faptelor bune, făcute inteligent, este așteptat la un eveniment ca între prieteni, cu multă bucurie și emoții pe care nu le uităm ușor. Evenimentul este moderat de Claudius Dociu și fotografiat de Sorin Petculescu. În deschidere Antonela Ioniță ne povestește cum a implementat proiectul susținut la ediția din toamnă și aflăm cum au evoluat celelalte două proiecte. Dacă nu te-ai înscris deja, o poți face aici. Ne poți confirma și prin mail sau telefon, datele de contact sunt mai jos. Dacă nu poți ajunge, dar vrei să susții proiectele selectate, poți face o donație în contul Fundației Comunitare Prahova sau ne putem întâlni pentru a-i colecta. Banii vor ajunge la proiectul la care îți dorești. Cont bancar: IBAN RO61 RNCB 0205 1348 8900 0001 deschis la Banca Comercială Română S.A.– Sucursala Prahova. La această ediție vom susține:

Cand si unde are loc dezbaterea publica pe impozitele Ploiestiului

În conformitate cu prevederile Legii nr.52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Serviciul Public Finanţe Locale Ploieşti organizează în ziua de miercuri, 29.11.2017, ora 1630, la Teatrul „Toma Caragiu”- sala de spectacole, dezbaterea publică a proiectului de hotărâre privind impozitele şi taxele locale pentru anul 2018. Proiectul de hotărâre însoțit de anexele aferente a fost afișat la data de 27.10.2017, pe site-ul instituției www.spfl.ro și pe site-ul Primăriei Municipiului Ploiești www.ploiesti.ro. Precizăm totodată că recomandările, propunerile și/sau sugestiile pe marginea proiectului de hotărâre s-au primit la sediul Serviciului Public Finanţe Locale Ploieşti din B-dul Independenței nr.16 (program: luni, marți, joi 8-16.30, miercuri 8-18.30 și vineri 08-14), sau pe email [email protected]ști.ro, până la data de 13.11.2017. La dezbaterea publică sunt invitați să participe, în limita locurilor disponibile în sală, toți cei interesați: cetățeni ai municipiului Ploiești, persoane fizice și juridice, organizații ale societății civile, organizații neguvernamentale, reprezentanți ai mass-media, reprezentanți ai instituțiilor publice interesate. Persoanele interesate se pot înscrie în vederea luării cuvântului în cadrul dezbaterii publice la adresa de e-mail: [email protected]ști.ro sau direct la sediul Serviciului Public Finanţe Locale Ploieşti din B-dul Independenței nr.16 (program: luni, marți, joi 8-16.30, miercuri 8-18.30 și vineri 08-14, până la data de 28.11.2017. Modalitatea privind desfăşurarea dezbaterii publice va fi prezentată participanţilor la începutul dezbaterii. Luarea cuvântului: în ordinea înscrierii pentru participare la dezbaterea publică. Timpul alocat luării cuvântului: 5minute pentru fiecare participant. Fiecare participant, după intrarea în sala de spectacole, se va înscrie pe lista de persoane prezente la dezbaterea publică. La luarea cuvântului, participanții se vor prezenta. Potrivit prevederilor art.7, alin.(10), lit.b din Legea nr.52/2003, dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la cuvânt și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție. Proiectul de hotărâre privind impozitele și taxele locale pentru anul 2018 poate fi consultat: - pe site-ul Primăriei Municipiului Ploieşti www.ploiesti.ro şi pe site-ul instituţiei noastre www.spfl.ro. Pentru informații suplimentare, vă stăm la dispoziție la telefon: 0344 801 051; 0344 801 052; 0344 801 053; fax:0244-546711, email: [email protected]ști.ro .

Romania in 1917, de la victorie la armistitiu

Sub egida programului „România Centenar”, Consiliul Județean Prahova și Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, organizează, miercuri, 22 noiembrie 2017, ora 11.00, în sala Auditorium masa rotundă cu tema „România în 1917: de la victorie la armistiţiu”. Invitaţii, prof. univ. dr. Gheorghe Calcan, prof. Emilia Luchian, muzeografii Doru Mareş şi Claudiu Robe, vor vorbi despre evenimentele anulul 1917 şi consecinţele acestora în plan intern şi internaţional. Victoriile din luptele de la Mărăşti – Mărăşeşti - Oituz, lovitura de stat bolşevică, armistiţiu de la Focşani sunt câteva din momentele istorice care vor fi dezbătute de către istoricii invitaţi.

Politia la Halele Centrale: trei DOSARE PENALE, un retinut, zeci de amenzi

Polițiștii ploieșteni din cadrul Secției 1 au desfășurat o acțiune cu forțe mărite, în Piața Halele Centrale din Ploiești. Au fost aplicate 70 sancțiuni, au fost constatate 3 infracțiuni și a fost depistat un ploieștean cercetat în trei dosare penale. La data de 16 noiembrie, în intervalul orar 11-13, 56 de polițiști din cadrul Secției 1 Ploiești au desfășurat o acțiune în Piața Halele Centrale. Astfel, în 2 ore, polițiștii au verificat 30 de agenți economici și 30 de producători agricoli, iar pentru abaterile constatate au aplicat 70 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 19.450 lei și au confiscat legume, fructe și flori în valoare de 3.500 lei. Totodată au constatat 3 infracțiuni (două de comercializare de produse alterate, una de folosire a unui minor în scop de cerșetorie). În timpul acțiunii, polițiștii au depistat un ploieștean cercetat în trei dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată, având ca mod de operare inducerea în eroare a persoanelor cu prilejul achiziționării unor bunuri prin intermediul unui site. Prejudiciul cauzat în cele trei cauze penale este de 22.650 lei. Bănuitul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, cu propunere de sesizare a instanței în vederea luării unei măsuri preventive.

Tipul din filme nu exista - volumul doi - se lanseaza pe 22 noiembrie

Tipul din filme nu exista - volumul doi - se lanseaza pe 22 noiembrie, anunta autorul. Conform informatiilor oferite de Editura Univers, Bogdan Stoica este cel mai citit autor contemporan, cu peste 12.000 de exemplare vandute din volumul unu al cartii "Tipul din filme nu exista". Caracterizata ca "un manual de dezvoltare personala a femeii in detrimentul barbatului", cartea a facut mii de fani, a ajuns pe locul 5 in Topul Vanzarilor din reteaua Diverta si a fost tiparita in doua editii, dupa ce prima, tiparita in 10.000 de exemplare, s-a epuizat in doar trei luni.

La un an de la succesul repurtat, Bogdan Stoica revine cu volumul doi din aceasta carte. In doua editii, diferite, dupa ce coperta initiala pare sa-i fi fost cenzurata de marile librarii (mai muilte detalii gasiti aici). Una, cea "cuminte", va fi de gasit in librarii, ca si primul volum. A doua - doar pe site-ul edituraunivers.ro/

Volumul doi va fi lansat pe 22 noiembrie, la Targul de Carte Gaudeamus.

Abonează-te la acest feed RSS

BEST OF

Style I Style II Style III