De ce vrea Badescu sa desfiinteze RASP

De ce vrea Badescu sa desfiinteze RASP

Razboi total, in aceste zile, intre PSD si PNL Ploiesti. Motivul: declaratia primarului pesedist Iulian Badescu, care vrea desfiintarea Regiei de Servicii Publice, condusa de liberalul Vasile Nacu. Myploiesti.ro a descoperit motivul acestei decizii: lipsa de bani. Demonstratia, mai jos:

RASP incaseaza anual 1,4 milioane de euro. Din acestia, 480.000 de euro vin de la Primaria Ploiesti, ca subventie. Veniturile principale ale Regiei vin din operarea statiei de epurare. Mai exact, Regia emite periodic facturi doar catre Apa Nova, care opereaza sistemul de canalizare al orasului. 900.000 de euro vin din aceasta activitate. Celelalte surse de venit: amenzi, servicii de vidanjare, aduc sume ridicole: 43.000 de euro pe an.

Cheltuielile regiei nu sunt insa de neglijat. Regia are preponderent angajati in birouri, nu muncitori, sau angajati de inalta calificare. Ei bine, birourile RASP cheltuiesc anual Pentru activitatea principala, cea de operarare a statiei de epurare, RASP a incasat in 2012, 1.4 milioane de euro. Din aceasta suma, peste un milion de euro merge pe salarii. [Toate cifrele provind dintr-un raport RASP]

Cu alte cuvinte, RASP da salarii de PESTE un milion de euro pentru venituri de SUB un milion de euro. Cum sa n-o desfiintezi? 

Nu e vina lui Vasile Nacu, ca RASP este aspirator de bani publici. E vina tuturor managerilor care au condus aceasta regie, dar si a primarilor Ploiestiului, care au tolerat situatia. 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework