BATRANI CHINUITI PE BANI! Politia a inchis azilul groazei de langa Ploiesti

BATRANI CHINUITI PE BANI! Politia a inchis azilul groazei de langa Ploiesti

Cei doi administratori ai azilului de bătrâni s-au ales cu dosare penale pentru lipsire de libertate. Există indicii că unii bătrâni erau ținuți acolo, împotriva voinței lor, anunta www.europafm.ro 

Polițiștii din Prahova au descins, în această dimineață, la un azil de bătrâni din comuna Păulești, unde 40 de bătrâni erau ținuți în condiții greu de imaginat. Erau îngrămădiți câte 2-3 în pat, nu primeau îngrijiri medicale deși erau bolnavi, iar mirosul era insuportabil - a declarat pentru Europa FM, subinspectorul de poliție Georgian Drăgan de la IPJ Prahova.

Polițiști, însoțiți de reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și inspectori de la Protecția Consumatorului au început verificările la azilul din Păulești după ce au primit imagini care arată condițiile în care erau ținuți cei 37 de vârstnici. Majoritatea sunt bolnavi cronici, iar unii dintre ei au suferit accidente vasculare și au pareze ori semipareze. Bătrânii erau ținuți câte 2-3 în pat, fără lenjerie curată, erau deshidratați și miroseau a urină și a fecale. Deși aveau nevoie de îngrijiri speciale, nu beneficiau de asistență medicală și nimeni nu le administra tratamentul necesar.

Pe jos, era mucegai, mâncarea se făcea în aceeași incintă unde erau depozitate vopseluri, pe firele electrice s-au găsit muște moarte și uscate, iar într-o cadă două găini vii. Nu exista un rețetar de preparare a hranei pentru bolnavi și niciunul dintre angajații care se ocupa de mâncarea bătrânilor nu avea carnet de sănătate. Comisarii au găsit și 20 de kilograme de carne fără documente: nu se știe atsfel de unde provine și nici dacă este expirată.

Tariful lunar perceput pentru cazarea bătrânilor era de 1000 de lei - au aflat anchetatorii. În plus, bătrânii le-au mărturisit că erau ținuți acolo împotriva voinței lor. Cei doi administratori ai azilului s-au ales acum dosar penal pentru lipsire de libertate. Anchetatorii au constatat că azilul nu avea autorizație de funcționare.

Cei mai mulți dintre bătrânii internați la azilul din Păulești au fost duși la Spitalul Municipal din Câmpina. Aici, le va fi evaluată starea de sănătate, apoi se va stabili dacă vor fi trimiși către alte unități sanitare ori cămine de bătrâni.

Polițiștii prahoveni au descoperit, în Ploiești, un al doilea centru ilegal, unde erau ținuți, în condiții inumane, mai mulți bătrâni. Surse din rândul anchetatorilor au declarat că azilul ar fi administrat de aceeași firmă care deține și căminul de la Păulești.

Oamenii legii nu exclud posibilitatea ca administatorii acestei societăți să dețină și alte cămine de acest fel.

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework