ZECE lucruri pe care trebuie sa le stii despre teatrul din Ploiesti. DISTRIBUIE asta si PRIETENILOR

ZECE lucruri pe care trebuie sa le stii despre teatrul din Ploiesti. DISTRIBUIE asta si PRIETENILOR

1.Numele teatrului vine de la cel mai mare actor pe care Ploiestiul l-a dat Romaniei, Toma Caragiu, decedat la cutremurul din 1977.

2.In anul 2013, Teatrul Toma Caragiu a avut un numar total de 35.432 spectatori, adica o sesime din populatia totala a Ploiestiului. Sala principala are 250 de locuri.

3.Actorii teatrului au jucat, in 2013, in peste 256 de spectacole.

4.La teatru exista singurele ateliere din Ploiesti unde se mai confectioneaza costume, peruci si tapiserii care pot reproduce exact originale din diverse epoci istorice. Colectia Teatrului include, in acest moment, peste 200 de costume si 100 de peruci.

5.Cel mai ieftin bilet la teatrul din Ploiesti este destinat copiiilor si costa mai putin decat un meniu de fast-food. In plus, mersul la teatru face bine copiilor, pe cand fast-food-ul – nu!

6.Teatrul din Ploiesti este printre putinele din Romania care ofera spectacole pentru toate categoriile de public: Drama, Revista si Papusi. In 2013, teatrul din Ploiesti a avut 8* premiere. In comparatie, Teatrul National a avut, in 2013, doar 3 premiere. 

7.Celebra cantareata Nico canta in multe dintre spectacolele Teatrului Toma Caragiu. La fel, eroii de la X-Factor si Vocea Romaniei, respectiv Romeo Zaharia si Ana-Maria Mirica.

8.Teatrul din Ploiesti organizeaza anual doua festivaluri: Ploiesti Hot Jazz Summit si Festivalul de Teatru Toma Caragiu, si participa la festivaluri similar din Romania si din strainatate.

9.In 2014, teatrul din Ploiesti pregateste premiere: Drama - Omul care a vazut moartea (regia: Cristi Juncu), Revista - My Fair Lady (regia: Alice Barb); Papusi - Dragonul (regia: Liliana Gavrilescu). 

10.Adresa de internet a Teatrului Toma Caragiu este www.teatruploiesti.ro, iar pagina de facebook este www.facebook.com/pages/Teatrul-Toma-Caragiu-Ploiesti/145981295485951. Merita un LIKE, nu?

*-Sectia Drama - Cand ploaia se va opri (regia: Radu Afrim), Suflete moarte (regia: Alexandru Dabija), Ce vor fetele (regia: Dragos Campan). Sectia Revista; trei la sectia Revista - Slagare in revenire (regia: Viorel Gavrila si George Frincu), Eroi ca-n vise (regia: Cezar Ghioca); Descurca-lume (regia: Eugene Nacht-Stroe) si doua la sectia Papusi - Inima rece (regia: Cristian Pepino), D’ale lui Pacala (regia: Mihai Androne)

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework