Găini moarte, avortoni si ouă expirate - ai idee cum ajunge asa ceva in farfuria ta?

Găini moarte, avortoni si ouă expirate - ai idee cum ajunge asa ceva in farfuria ta?

Ai cumparat carne de porc de la oameni de la tara, convins ca vei avea astfel in farfurie o carne sanatoasa, fara hormoni de crestere? Ei bine, afla ca e posibil sa fi cumparat carne de porci hrăniţi cu pui morti de gaina, scrie www.romanialibera.ro. Puii si gainile moarte sunt preluate pe ascuns de la fermele avicole, care altfel ar trebui sa plateasca bani grei pentru incinerarea lor.

De ce fac crescatorii de porci asta? Pentru ca e mai ieftin sa dai porcului cadavre, decat sa cumperi cereale sau nutreturi, iar porcul se îngraşă mai repede cu carne decât cu cereale.

Cum fac asta?

Satenii se duc la crescatoriile avicole si cer deşeuri de incubaţie şi ouă infecunde. "Adică pui din ăia vii, dar care sunt şchiopi, orbi, dau din craci".  Ouăle infecunde sau deşeurile de incubaţie reprezintă puii ieşiţi din ouă care mor în primele două zile de la ecloziune, eventual din cauza anomaliilor, precum şi resturile acelor ouă.

Unde fac asta?

In special, in localitatile in care exista crescatorii de gaini. In cazul nostru ar fi vorba despre Baicoi, Paulesti si Boldesti. Nu cumparati, asadar, carne de porc de la persoane fizice din aceste localitati.

Cine castiga?

Fermele avicole. La un incinerator autorizat, sa distrugi o tona de deseuri periculoase, cum sunt cadavrele, costa 400 de euro tona.

Crescatorii de porci. Cresterea unui porc costa anual, cu nutreturi, peste 300 de euro.

Cine pierde?

Consumatorul de buna credinta, care fie n-are bani de carnea din magazine, si o cauta mai ieftin la sateni, fie crede ca va cumpara o carne curata, fara e-uri. In ambele cazuri, este inselat. 

 

 

 

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework