Ce cartiere din Ploiesti ar rezista unui asteroid - SIMULARE INEDITA

Ce cartiere din Ploiesti ar rezista unui asteroid - SIMULARE INEDITA

Daca un asteroid de mici dimensiuni ar lovi Ploiestiul, orasul ar fi distrus aproape in intregime. O demonstreaza un simulator de impact cosmic, realizat de The Space Science Institute. Cercetatorii de aici au facut un program interactiv inedit, care arată care ar fi efectele căderii unui asteroid în diferite zone ale globului. Utilizatorii pot alege locul impactului și mărimea asteroidului și, în funcție de acestea, site-ul www.killerasteroids.org calculează efectele dezastrului.

Myploiesti.ro a testat site Killer Asteroids. Am ales cel mai mic asteroid si un impact in zona centrala a orasului. Simulatorul arata ca pe o raza de cativa kilometri totul ar fi distrus, Ar ramane in picioare doar locuintele din cartierele Motoi, Pictor Roshental, Bereasca, Radu de la Afumati, Vest 1, Malu Rosu, si 9 Mai.

Dacă sunteți interesați să aflați ce impact ar avea căderea unui asteroid, asupra oamenilor, clădirilor și reliefului dintr-o anumită zonă, alegeți mărimea „proiectilului” spaţial şi zona de impact, precizând un oraş cât mai apropiat.

La sfârșitul lunii aprilie, un ONG care construiește un telescop de monitorizare a asteroizilor avertiza că riscul căderii unui astfel de corp ceresc de dimensiuni mari, care să distrugă un oraș întreg, este mai mare decât estimau oamenii de știință. În perioada 2000-2013, 26 de asteroizi au explodat în atmosfera Terrei, potrivit unei organizaţii care militează pentru distrugerea armelor nucleare. Printre aceste explozii s-a numărat și cea din 15 februarie 2013, produsă deasupra orașului Celiabinsk din Rusia, în urma căreia au fost rănite 1.000 de persoane.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework