Menu
Tablet menu

Energy Drink de la Carrefour este energizantul cu cele mai multe E-uri. Vezi TOPUL!

Un studiu efectuat de o asociaţie de protecţie a consumatorilor arată că răcoritoarele de tip “Energy Drink”, vândute în supermarketurile din România, conţin numeroase E-uri, dintre care unele periculoase pentru sănătate dacă sunt consumate în exces.

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (ANPCPPSR) a vizat opt tipuri de produse "achiziţionate în mod aleatoriu şi anonim din supermarketurile de pe teritoriul ţării. "Din punct de vedere al numărului de E-uri, din cele opt produse analizate, 25% au în conţinut un număr de 3 E-uri, iar 37,5% au un conţinut de 6-E-uri", se arată într-un comunicat al organizaţiei. De asemenea, băuturile energizante vândute pe piaţa românească au un conţinut ridicat de zahăr, a reieşit din acelaşi studiu. "35,5% au în conţinut zahăr, 25% au în conţinut îndulcitori, 25% au în conţinut şi zahăr, şi îndulcitori", arată cercetarea. Cele mai puţine substanţe de acest tip au fost găsite în Red Bull cu zahăr şi în Burn, cu numai 3 E-uri fiecare.

TOP

Băutura Energy Drink, distribuită în reţeaua Carrefour, conţine nu mai puţin de 8 E-uri, printre care citrat de sodiu, zahăr caramelizat, riboflavină, ciclamat de sodiu, benzoat de sodiu.

Wild Lion Energy Drink, produs în România şi distribuit în hipermarket-urile Real, conţine 7 E-uri, printre care acesulfam şi aspartam.

Gatorade Cool Blue, produsă de Pepsi şi recomandată pentru sportivi deoarece "înlocuieşte mineralele pierdute", conţine 6 E-uri, potrivit analizelor, printre care acid citric, citrat de sodiu, fosfat de potasiu, acid ascorbic, esteri gliceri ai răşinilor de lemn.

Red Bull Sugar Free - are acelaşi număr de E-uri ca si Gatorade Cool Blue.

Energy Drink - Mega Image conţin 5 E-uri, varianta cu zahăr, şi 6 E-uri, varianta cu îndulcitori. 

 

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

Articole înrudite

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

BEST OF

Style I Style II Style III