Menu
Tablet menu

Ploiestiul de demult - de ce a fost ASTA cea mai importanta cladire din istoria orasului

In anii 50, centrul Ploiestiului arata complet altfel decat azi. Cea mai importanta cladire era Sfatul Popular al Regiunii Ploiesti, o entitate care a precedat judetul Prahova si entitatile Primaria Ploiesti si Consiliul Judetean Prahova. Regiunea Ploiesti a fost o unitate administrativ-teritorială situată în zona de centru-est a Republicii Populare Române, înființată în anul 1952, când au fost desființate și comasate regiunile Prahova și Buzău. Ea a existat până în anul 1968, atunci când regiunile au fost desființate. Reședința regiunii a fost la Ploiești, iar teritoriul său cuprindea o suprafață similară cu cea a actualelor județe Buzău, Dâmbovița și Prahova, precum și mici porțiuni din actualele județe Argeș, Brașov, Ilfov și Vrancea. Ca urmare, cladirea Sfatului Popular al Regiunii Ploiesti poate fi considerata si acum, la 50 de ani distanta, cea mai importanta cladire din istoria orasului.

Cladirea, amplasata in zona Casa Modei / Palatul Administrativ / supermagazinul Unirea nu mai exista. A fost demolata, in anii 70, cand intreg centrul orasului a fost reconfigurat.

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

Articole înrudite

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

BEST OF

Style I Style II Style III